Skip to content
Puterea Știrilor Video

„Clotilde Armand este cea mai mare dezamăgire politică din București”, susține liberalul Tănase Stamule/ S-a votat bugetul Sectorului 1, după 11 încercări

Inquam Photos/Octav Ganea

UPDATE: Bugetul Sectorului 1 a fost aprobat

După aproape şase săptămâni de scandal, bugetul Sectorului 1, în valoare de 2,2 miliarde de lei, a fost votat, în şedinţa cu numărul 11 pe această temă. Consilierii PSD şi PNL au venit cu peste 20 de amendamente, care înseamnă o mutare a aproape 200 de milioane de lei. Au fost luaţi bani de la ADP, funcţionarea primăriei şi din zona fondurilor europene şi i-au alocat, printre altele, pentru construcţia de creşe, grădiniţe, pentru reparaţii în şcoli, parcări subterane, Spitalul de Arşi şi pentru drumul spre cartierul Greenfield.

Bani alocaţi în plus, potrivit amendamentelor PSD şi PNL:

2.600.000 milioane de lei pentru asfaltarea drumului care trece prin Pădurea Băneasa către Greenfield şi 150.000 de lei pentru plata taxei de utilizare a drumului forestier.

19.000.000 de lei pentru construcţia de creşe şi grădiniţe noi;

16.000.000 de lei pentru efectuarea de reparaţii şi igienizări în şcoli.

67.000.000 de lei pentru parcări subterane.

30.000.000 de lei pentru bisericile din sector.

3.000.000 de lei pentru înfiinţarea unui serviciu social de tip centru de zi pentru consiliere la Centrul Odăi.

94.000.000 de lei pentru construcţia unui centru de transplant multi-organ în cadrul Spitalului Sfânta Maria;

124.000.000 de lei pentru Programul Anticriză Energetică;

5.250.000 de lei pentru modernizarea Adăpostului Odăi şi o campanie de sterilizare gratuită a animalelor de companie;

400.000 de lei pentru achiziţionarea de camere video de supraveghere în sector;

5.000.000 de lei pentru achiziţionarea de locuinţe sociale, suma totală devenind, astfel, de 5.150.000 de lei.

1.750.000 pentru organizarea de evenimente cultural artistice;

250.000 pentru organizarea Outline StreetArt Festival;

500.000 de lei pentru amenajarea unei pieţe volante în spaţiul din faţa Primăriei Sectorului 1.

5.250.000 de lei pentru proiectul prin care se prevede digitalizarea Primăriei Sectorului 1.

6.000.000 de lei pentru cumpărarea unui imobil în care să se oficieze căsătorii, suma totală devenind 169.420.000 lei.

3.000.000 de lei pentru Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Reparatorie şo Arsuri Bucureşti, suma finală devenind astfel de 8.000.000 de lei.

Totuşi, scandalul pe bugetul local a continuat, atât în spaţiul online, cât şi în şedinţa de consiliu local.


Liberalul Tănase Stamule a declarat la Puterea Știrilor că „doamna Clotilde Armand este cea mai mare dezamăgire politică din București” și că „există niște solduri masive de bani necheltuiți”, făcând referire la faptul că bugetul Sectorului 1 nu a fost aprobat nici după 10 ședințe ale Consiliului Local.

„Doamna Clotilde Armand este probabil cea mai mare dezamăgire politică din București. Este de neînțeles faptul că nu poate să aibă un dialog cu partenerii din Consiliul Local. Au plecat foarte mulți oameni competenți din primărie. Eu am fost consilier local la primărie, au plecat, s-au dus, i-a amenințat pe toți că le face dosare penale. Pur și simplu este înghețată administrația Sectorului 1 pentru că lumea nu poate să-și desfășoare activitatea în frică. Și problema este că, vă dați seama, sunt sute de milioane de euro care nu au fost cheltuiți în ultimii ani. Noi râdeam de administrația Tudorache, care avea o execuție bugetară destul de redusă, de slabă, și acum a ajuns în administrația Armand să fie mai rea decât administrația Tudorache. Nu ajung bani la școli, nu există niciun proiect nou”, a declarat liberalul la „Puterea Știrilor”.

Tănase Stamule a precizat că problema de fond este faptul că „aparatul administrativ și-a redus masiv capacitatea din Sectorul 1”.

„Există niște solduri uriașe de bani necheltuiți, bani care ar fi putut să îmbunătățească viața Sectorului 1, viața cetățenilor. Este o școală undeva prin zona Grivița care are un bazin făcut de CNI și școala aia s-a chinuit să aibă un bazin făcut de CNI, au făcut orele mai înghesuiți că era șantier. Acum oamenii, când s-a terminat bazinul, fericiți că pentru copiii de la școala aia va fi acest bazin de înot și va crește atractivitatea școlii, acum doamna Armand spune că toată lumea din sector să aibă acces la bazinul ăla, adică e o acțiune de-asta de un socialism d-ăsta…  Adică cu banii pe care nu i-a cheltuit putea să facă 20-30 de bazine, să aibă toate școlile din Sectorul 1 bazine de înot, adică în loc să avem o filozofie constructivă, cum face cineva o mică reușită, haideți să o împărțim cu toții. Cam asta e filozofia doamnei Armand, plus că e teoria asta că toată lumea fură. Deci ok, o fi fost mesajul electoral de acum nu știu câți ani, dar când ești în opoziție ai un mesaj, când ajungi la putere trebuie să livrezi bunuri publice”, a adăugat liberalul.

Stamule a mai spus că susținerea lui Clotilde Armand de către PNL pentru Primăria Sectorului 1 a fost „un compromis politic” pentru a putea câștiga alegerile din București.

„Aia a fost, vă spun, a fost un compromis politic pentru a face alianța pe București. Pentru a putea câștiga alegerile pe București a trebuit să facem această alianță. Deci, Parcul Național Liberal împreună cu Nicușor Dan nu ar fi câștigat alegerile, mai ales la Primăria Capitalei, dacă nu făcea alianță cu USR-ul. Și atunci, când faci o alianță cu alte partide, trebuie să le dai și lor, trebuie să se împartă. Asta a fost decizia de atunci. Din păcate, nu e o problemă că este o alianță. Problema este că într-o alianță partenerii se respectă, iar doamna Armand nu are respect pentru niciun partener”, mai susține liberalul Tănase Stamule.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *