Skip to content
Politică

Clotilde Armand ia decizii de una singură în conflictul cu Romprest. Consilierii PNL sunt dezorientați: Ne uităm cu gura căscată și nu înțelegem ce vrea să facă

Inquam Photos / Raul Stef

Contactat de PS News, consilierul PNL al Sectorului 1, Adrian Oianu, susține că este foarte dificil de colaborat instituțional cu primarul Clotilde Armand, care ia decizii arbitrare în conflictul cu Romprest, fără să-i anunțe pe partenerii de coaliție. ”Noi ne uităm cu gura căscată din perspectiva Consiliului și nu înțelegem ce vrea să facă, care este planul, dacă vrea să întrerupă contractul cu Rompres și să aducă pe altcineva cred că ar trebui să știm și noi”, spune Oianu.

Reacția liberalului vine după ce compania Romprest a publicat 21 de facturi neachitate de Primăria Sectorului 1 în perioada iulie 2020 – martie 2021. Potrivit operatorului de salubritate, restanțele ar depăși 116 milioane de lei.

„Avem aproape 8 luni de când suntem consilieri cu doamna primar. Eu am ajuns consilier gândindu-mă că sunt aici să servesc și să păzesc interesele cetățeanului. Dacă doamna primar avea de gând să plătească aceste facturi pentru a nu ajunge într-o situație de criză pentru a doua oară, credeți că nu ar fi făcut-o până acum?!

Mie, doamna primar nu mi-a spus dacă ar vrea sau nu să plătească, dar nici nu mi-a spus ce plan are. Nu ne-a informat pe noi, consilierii, legat de planul dânsei în această problemă cu Romprest și cu gunoaiele din București. Noi ne gândim strict din perspectiva unor consilieri care sunt aici aleși ca să protejeze interesele cetățeanului. Cine este responsabil cu protecția dreptului cetățenilor Sectorului 1, primarul sau o companie de prestări servicii?!”, spune liberalul.

De asemenea, Oianu este de părere că edilul își neglijează datoriile față de cetățenii Sectorului 1, criticând modul în care edilul alege să comunice cu consilierii locali, susținând că „dacă la ultimele ședințe din ultimele luni nu ar pleca după 10 minute, dacă ar face cu noi întâlniri înaintea ședințelor și ne-ar comunica strategia și planurile ei, să ne explice cum vrea ea să ajute acest sector și ce vrea să facă legat dezvoltarea acestui sector și legat de rezolvarea problemelor deșeurilor”, atunci ”toate aceste discuții nu ar mai rămâne în aer”.

„Vă dați seama că asta se poate face doar prin negociere, dar, după cum ați văzut, toate postările doamnei primar spun că nu vrea să negocieze cu mafia. În același timp, a negociat cu Romprest de mai multe ori. Noi ne uităm cu gura căscată din perspectiva Consiliului și nu înțelegem ce vrea să facă, care este planul, dacă vrea să întrerupă contractul cu Rompres și să aducă pe altcineva cred că ar trebui să știm și noi. Nu știm dacă vrea să plătească, dacă vrea să rezilieze, iar singurul lucru pe care l-am înțeles până acum este că nu o deranjează să ajungă într-o situație de criză cum e asta, iar acest lucru este devastator pentru noi. Nu mai știm ce să vorbim cu oamenii, nu mai știm ce să le spunem și toată lumea ne întreabă de ce nu facem ceva în condițiile în care suntem consilieri, însă noi la sfârșitul zilei suntem precum Parlamentul, legislativ, iar doamna primar este executoriul, ea este Guvernul primăriei, doar ea are posibilitatea să facă ceva pentru a nu mai ajunge în situația asta, și cred că ăsta ar fi rolul ei principal de pe job description: să protejeze interesele și sănătatea cetățenilor Sectorului 1.

Într-adevăr, are pâinea și cuțitul în mână. Noi încercăm să o ajutăm să fim alături de ea. Dacă ar fi alături de noi, dacă ar vorbi cu noi, dacă la ultimele ședințe din ultimele luni nu ar pleca după 10 minute, dacă ar face cu noi întâlniri înaintea ședințelor și ne-ar comunica strategia și planurile ei, să ne explice cum vrea ea să ajute acest sector și ce vrea să facă legat dezvoltarea acestui sector și legat de rezolvarea problemelor deșeurilor, pentru că nu este vorba doar despre gunoi, ci și despre selectarea gunoiului și de reciclare. Avem o mare problemă ecologică și de poluare. Toate aceste discuții sunt în aer, din păcate”, spune Oianu.

Întrebat dacă PNL va susține campania de strângere de semnături pentru demiterea primarului Clotilde Armand, Oianu susține că, deși liberalii sunt dezamăgiți de colaborarea cu primarul USPLUS, nu poate oferi un răspuns în acest sens, dat fiind faptul că cele două tabere fac parte din aceeași coaliție.

„Noi acum suntem într-o coaliție și nu vă pot răspunde la așa ceva. Suntem foarte dezamăgiți de colaborarea pe care ne-a ilustrat-o doamna primar, dar asta nu înseamnă că nu ne uităm după soluții de rezolvare constructive în care să găsim o cale de comunicare și așa să putem să o ajutăm într-un fel sau altul să depășească această situație inimaginabilă și ridicolă în care la sfârșitul zile tot cetățeanul este cel care suferă.

Eu cred că cea mai mare problemă o reprezintă comunicarea. Sunt convins că există soluții, că sunt posibilități și niciodată nu trebuie să ajungem în situația asta de criză în care gunoiul să fie lăsat pe stradă. Nu înseamnă că nu putem găsi soluții pentru toate problemele, dar asta înseamnă că trebuie să știm să lucrăm în echipă, să știm să comunicăm, să avem planuri, transparență, să înțelegem unde vrem să ajungem, să înțeleagă toată lumea unde vrem să ajungem și așa, sigur că da, suntem deschiși la o colaborare pe termen lung și aștept să ne înțelegem cu primarul pe care noi l-am sprijinit pentru a ieși primar, pentru că dacă nu era PNL-ul, șansele doamnei Clotilde Armand erau inexistente”, conchide Adrian Oianu.

Compania Romprest publică 21 de facturi neachitate de Primăria Sectorului 1 în perioada iulie 2020 – martie 2021. Potrivit operatorului de salubritate, restanțele ar depăși 116 milioane de lei, iar cele mai vechi facturi înregistrează întârzieri la plată de peste 200 de zile. Reacția reprezentanților companiei vine după ce pe pagina de Facebook a Primăriei Sectorului 1 au fost publicate ”13 facturi emise în perioada 16 noiembrie 2020- 25 mai 2021 pentru servicii de colectare, transport și sortare/ tratare/depozitare deșeuri de la popuație și instituțiile publice din subordinea Primăriei Sectorului 1”, în valoare totală a acestora facturi este de 23,7 de milioane de lei.

1 comentariu la “Clotilde Armand ia decizii de una singură în conflictul cu Romprest. Consilierii PNL sunt dezorientați: Ne uităm cu gura căscată și nu înțelegem ce vrea să facă

  1. Pai sa platiti, cu voturi lipsa ba. Sa mereti de mana in uitarea istoriei, asta dupa ce va umpleti de dosare penale 😄

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *