Skip to content
Politică

Clotilde Armand, o nouă tentativă de a tăia bursele copiilor din Sectorul 1: Acuzațiile consilierilor liberali

Inquam Photos / Raul Stef

Clotilde Armand a trecut de la lupta cu mafia la lupta cu bursele elevilor, pe care ar fi vrut să le reducă foarte mult în ședința de Consiliu Local din Sectorul 1, ce a avut loc joi, 24 iunie. Consilierii PNL din sector au ieșit la atac și au denunțat situația, reușind să evite „tăierile drastice”.

Încă de la preluarea mandatului, Clotilde Armand a încercat să taie bursele elevilor din Sectorul 1 din Capitală și a propus de mai multe ori acest lucru. În decembrie 2020 , primarul anunța că valoarea burselor va scădea, iar momentan, negocierile din Consiliul Local se poartă pentru tăierea acestora.

Buget pentru a plăti cum a fost în trecut, când bugetul de cheltuieli nu era supraevaluat, cum a fost în anul 2020, un buget cum am avut atunci nu mai avem şi atunci nu putem să asigurăm cuantumul burselor aşa cum a fost”, spunea Armand anul trecut.

Consilierii PNL din sector anunță că au „salvat”, joi, bursele de la o tăiere „drastică” propusă de primarul Clotilde Armand. Totuși, rămâne de văzut dacă această „salvare” implică sau nu o reducere a burselor. Chiar dacă nu va mai fi o „tăiere drastică”, ar putea exista o reducere mai mică, ceea ce îi va aduce numeroase critici mai ales din partea părinților și asociațiilor de elevi.

Disputele dintre primar și consilierii PNL din Sectorul 1 continuă, iar majoritatea nu pare stabilă în cel mai bogat sector din capitală. PNL și USRPLUS nu se înțeleg asupra proiectelor necesare pentru comunitate. Discrepanțele sunt majore și se văd inclusiv la nivel de București, acolo unde consilierii USRPLUS au refuzat să voteze din prima proiectul de buget propus de Nicușor Dan.

Va fi foarte dificil pentru noii primari să facă investiții dacă nu au stabilitate și majoritate în Consiliul Local. Sectorul 1 este blocat în criza gunoiului, iar București este complet blocat în birocrație, încât abia dacă mai mișcă.

În timp ce Clotilde Armand caută „mafia gunoaielor”, copiii din Sectorul 1 se vor trezi cu bursele tăiate. Și până acum, Clotilde Armand spunea că lupta doar cu mafia, dar se pare că a trecut și la lupte cu elevii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *