Skip to content
Politică

Clotilde Armand, reacție dură la declarația președintelui Iohannis: „Unde eraţi când PNL şi PSD băteau palma?”

Reprezentanta USB, Clotilde Armand, marți, pe pagina personală de Facebook a lansat o serie de atacuri acide la adresa președintelui României Klaus Iohannis.

Mai mult, fostul candidat al USB la Primăria Sectorului 1 susține că România are nevoie de un preşedinte care să fie avocatul cetăţenilor în faţa actualelor partide parlamentare clientelare şi mafiote.

„Domnul preşedinte Klaus Iohannis a făcut azi un apel pentru „regândirea relaţiei dintre stat şi cetăţean” şi pentru „decuplarea clientelei de orice fel de la banul public prin eliminarea corupţiei şi reducerea birocraţiei”. Acesta este un mesaj la care USB subscrie întru totul.
Însă ce ne facem domnule Preşedinte când în aceeaşi zi în care dumneavoastră lansaţi astfel de apeluri, aflăm de faptul că o firmă având ca obiect de activitate panificaţia, firmă abonată deja la contractele cu statul, câştigă o licitaţie organizată de Primăria Capitalei pentru cumpărarea de hidrobiciclete, bărcuţe, caiace şi un vaporaş turistic? Evident, o licitaţie la care această firmă – ASTRA BUCURESTI & CO PROD SRL pe numele său – a fost singurul ofertant.
Ce ne facem când aflăm că acţionarul majoritar al acestei firme, cu sediul în Voluntari, este doamna Adriana Pandele? Trebuie să o credem pe cuvânt pe doamna Firea că nu este nicio legătură între doamna Pandele şi soţul domniei sale, primar în localitatea Voluntari, nu-i aşa?
Ce ne facem că în aceeaşi zi aflăm că licitaţia de atribuire a lucrărilor de refacere a faţadei teatrului Odeon au fost câştigate de o firmă care a licitat cu 1 milion de Euro mai mult decât firma care depusese cea mai competitivă ofertă?
De aceasta s-a modificat legea achiziţiilor publice? Ca să alimentăm firmele de partid cu milioane de Euro, iar funcţionarii publici să nu mai aibă nicio jenă penală când atribuie astfel de contracte scandaloase?
Domnule Preşedinte, românii v-au votat pentru a fi implicat în viaţa cetăţii, pentru a fi portavocea dorinţelor şi speranţelor lor de schimbare în bine a ţării. V-au ales pentru că sperau că veţi fi un susţinător neobosit al reformei statului şi al luptei împotriva corupţiei. Însă dumneavoastră alegeţi să vă retrageţi în turnul de fildeş de la Cotroceni, de unde o dată la 3 luni mai emiteţi astfel de opinii cu valoare pur academică.
Unde aţi fost domnule Preşedinte când PNL şi PSD au bătut palma pentru a organiza mascarada alegerilor locale într-un singur tur?
Unde aţi fost când s-a adoptat simulacrul de nouă lege a partidelor, ce obligă formaţiunile nou-înfiinţate să depună liste de candidaţi proprii aproape la fiecare rundă de alegeri pentru a nu fi radiate?
Unde eraţi când PNL şi PSD băteau palma pentru a-şi tranşa majoritatea primăriilor din ţară printr-un blat de proporţii naţionale?
România are nevoie de un preşedinte implicat, responsabil şi care să comunice neobosit cu oamenii. Un preşedinte care să fie avocatul cetăţenilor în faţa actualelor partide parlamentare clientelare şi mafiote.
Încă mai sper că acest Preşedinte puteţi fi dumneavoastră domnule Iohannis, însă mi-e teamă că deşi speranţa moare ultima, acum îşi trăieşte ultimele zile”, a scris Clotilde Armand pe pagina personală de Facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *