PSnews

Ultima Oră

Clotilde, dezvăluiri din culisele USR: Eram gata să preluam niște portofolii!

Intr-un interviu acordat Ziare.com, vicepresedintele USR Clotilde Armand a vorbit despre problemele cu care se confruntă formațiunea politică.

Mai mult, aceasta a explicat și scorul foarte mare al PSD si absenteismul masiv de la alegerile parlamentare din 11 decembrie, adăugând că ”La nivel de USR, nu am avut suficient timp si suficienta prezenta pe teren”.

”Daca nu avem timp sa ne cunoastem, oamenii se bazeaza in continuare pe ce a fost stabil, pe ce e cunoscut. Prefera un rau cunoscut unui necunoscut. De aici dorinta mea de a aduce USR pe teren.

In Romania, spre deosebire de Franta, este si o reticenta sa intri in contact cu necunoscutii, trebuie intotdeauna sa ajungi prin cineva cunoscut oriunde, chiar si la doctor. Deci oamenii s-au dus spre cei cunoscuti.

Un alt aspect e ca, dupa ce Iohannis a castigat la prezidentiale, oamenii au dorit o alternanta, sa vina stanga, desi acesta e un echilibru fals. A avut un rol si ce s-a spus despre pensii, ajutoare sociale etc.

E mult mai greu sa convingi pe cineva care nu se duce la vot sa o faca, decat sa convingi pe cineva care se duce la vot sa voteze cu tine”, a declarat Clotilde Armand.

Clotilde Armand a vorbit si despre excluderea sotului sau din partid, incercarile de intimidare pe care le-a resimtit, dar si despre situatia din USR care impune o serie de clarificari: „fie ne vom rupe in USR-dreapta, USR-stanga. Fie va trebui sa gasim o propunere convingatoare care sa fie acceptata de toti, ceea ce e foarte dificil, pentru ca nu exista o cultura democratica puternica”.

”Facebook e un mediu de comunicare care poate fi extrem de agresiv, pentru ca depersonalizeaza, vorbesti cu cineva virtual. Daca ar vorbi cu tine fata in fata, oamenii nu ar fi asa agresivi.

Cand am pus postarea ca sustin referendumul venit din initiativa populara, primul in 27 de ani, am avut niste reactii extrem de agresive. Nu poti sa crezi in democratie si la prima incercare sa spui ca nu ai incredere in oameni.

Cand sotul meu a postat transparent niste lucruri intamplate in USR, si eu i-am spus ca a gresit postand asta, au fost niste reactii extrem de agresive pe Facebook”, a adăugat Clotilde.

Citiți AICI interviul integral

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi