Skip to content
Cluj Știri locale

Cluj: Fântâni pline de motorină după ce o cisternă s-a răsturnat, în judeţ

Antena3

Situaţie gravă în judeţul Cluj, în localitatea Gheorgheni. Oamenii au găsit motorină în fântâni, după ce o cisternă s-a prăbuşit, iar carburantul a ajuns în pânza freatică. Pompierii intervin pentru a extrage cele aproximativ 7 tone de motorină, potrivit antena3.

Luni a avut loc un accident pe centura Vâlcele-Apahida, în urma căruia o cisternă a Armatei s-a răsturnat, deversând aproximativ 7 tone de motorină.

Aceasta s-ar fi înfiltrat în rețeaua de alimentare cu apă potabilă pe care a poluat-o.

Astfel, locuitorii din satul Gheorgheni s-au trezit cu motorină în apa din fântâni. Aproape jumătate din populație e afectată.

Pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj au acționat prin golirea și curățarea cu motopompe a puțurilor, însă situația încă nu este rezolvată.

Autoritățile locale împreună cu reprezentanții Armatei și Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj au oprit alimentarea cu apă atât de la bazinul principal, cât și de la cele secundare și astfel apa contaminată nu mai să nu ajungă la populație.

Astfel că oamenii primesc apa îmbuteliată de la compania de apă, iar alimentarea cu cisterne de apă nepotabilă care poate fi folosită pentru animale sau uz casnic, este asigurată de cei de la ISU.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *