Skip to content
Societate

Cluj-Napoca a intrat în scenariul roșu: rata de infectare a depășit 3 la mia de locuitori

Inquam Photos / Octav Ganea

Rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2 a ajuns, marţi, la 3,23 la mia de locuitori la Cluj-Napoca, iar în cazul în care incidenţa se va menţine peste pragul de 3 în următoarele două zile, autorităţile judeţene urmează să decidă instituirea, de vineri, a restricţiilor care prevăd participarea la unele activităţi doar cu prezentarea certificatului verde, care atestă vaccinarea, testarea sau vindecarea de COVID-19.

Conform datelor publicate, marţi, pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Cluj, rata incidenţei cumulative a COVID-19 la 1.000 de locuitori este de 3.23 în municipiul Cluj-Napoca. În comuna alăturată, Floreşti, rata este de 3.

În judeţul Cluj, sunt, în total, 20 de localităţi care au depăşit pragul de 3 infectări la mia de locuitori.

Prefectul judeţului Cluj, Tasnadi Szilard, a declarat că, dacă joi va rămâne incidenţa peste 3, se va propune în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) adoptarea unei hotărâri privind restricţiile, care ar urma să se aplice de vineri.

Un alt oraş mare unde s-a depăşit rata de infectare de 3 la mia de locuitori este Timişoara, unde restricţiile au intrat în vigoare luni. Şi Bucureştiul se apropie de pragul de 3 la mie, rata de infectare fiind în prezent de 2,91.

În localităţile care au depăşit indicele de infectare de 3 la mie intră în vigoare Hotărârea de Guvern care instituie o serie de norme pentru desfăşurarea activităţilor permise doar cu participarea persoanelor vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, a celor care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, sau a persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *