Cluj-Napoca: parcul 14 Iulie a fost finalizat și deschis clujenilor cu 1 lună înainte de termen

cluj-parc
Surrsă foto: Emil Boc/Facebook

Emil Boc, primarul Municipiului Cluj-Napoca, a anunțat că parcul 14 Iulie a fost finalizat și deschis clujenilor cu 1 lună înainte de termen.

Edilul liberal a precizat că investiția este de peste 1 milion de euro.

”Lucrările de modernizare au fost finalizate înainte de termen, motiv pentru care am transmis felicitări firmei executante, Garden Center Grup. Felicitări și colegilor mei pentru că au reușit să transforme un spațiu de jumătate de hectar într-o zonă verde de calitate, modernizată la standarde europene. Am fost pe teren alături de Dan Tarcea, viceprimar al Municipiului Cluj-Napoca și Gheorghe Șurubaru, city manager. Am participat la o deschidere informală: am testat aparatele de fitness în aer liber, mesele de ping-pong, am jucat fotbal alături de copiii care au umplut deja terenurile de sport, am verificat dotările și am discutat cu clujenii prezenți în zonă.”, a comunicat liberalul Emil Boc.

Suprafața totală a parcului este de 4918 mp. Pe lângă arborii existenți, prin proiect au fost plantați 43 noi arbori din speciile arțar, stejar și meri ornamentali. A fost amplasat de asemenea gazon cu sistem de irigat, informează media.pnl.ro.

Pe lângă spațiile verzi, a fost amenajată zona de agrement cu teren de sport cu nocturnă, zonă de fitness (8 aparate instalate în aer liber), 2 mese de ping-pong. Urmărim să încurajăm sportul și mișcarea prin toate mijloacele posibile.

Parcul dispune acum și de 10 mese de șah, mobilier urban modern, rastele pentru biciclete, stații de încărcare pentru biciclete electrice, cișmele de apă și alte dotări.

Totodată sistemul de iluminat a fost modernizat cu tehnologie LED eficientă energetic și a fost instalată o toaletă ecologică cu sistem smart (plată posibilă și cu cardul, curățare automată etc.).

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL