Skip to content
Cluj Știri locale

Cluj: Opt şcoli vor face cursuri online, începând de miercuri, după modificarea ratei de infectare

Inquam Photos / Octav Ganea

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Cluj a aprobat câteva modificări de scenarii privind funcţionarea unităţilor de învăţământ din judeţ, ca urmare a schimbării situaţiei epidemiologice, la propunerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj şi cu avizul Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Cluj. Astfel, începât de miercuri, opt şcoli vor funcţiona în scenariul roşu, cu cursuri excluziv online.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de Prefectura Cluj, CJSU a aprobat câteva modificări de scenarii privind funcţionarea unităţilor de învăţământ din judeţ, după modificarea ratei de infectare.

Astfel, unităţile de învăţământ din comuna Aghireşu intră de miercuri, 23.09.2020, pe scenariul 1 de funcţionare, iar unităţile de învăţământ din comuna Mintiu Gherlii trec pe scenariul 3, ca urmare a depăşirii ratei de incidenţă de 3 cazuri la mia de locuitori, scrie news.ro.

Alte două unităţi de învăţământ din municipiile Dej şi Turda, vor funcţiona după scenarii modificate: şcoala Postliceală „Louis Pasteur” Dej trece la scenariul 3 de funcţionare, iar Grădiniţa cu Program Prelungit „Prichindelul Isteţ” Turda, trece la scenariul 1.

După ultima hotărâre a CJSU Cluj, 8 unităţi de învăţământ preuniversitar din judeţ funcţionează pe scenariul 3.

Evoluţia epidemiologică la nivelul judeţului va fi evaluată constant de autorităţi, iar modificarea scenariilor de funcţionare a unităţilor de învăţământ, precum şi alte măsuri necesare pentru reducerea riscului de îmbolnăvire în rândul comunităţii, vor fi luate imediat ce situaţia o va impune.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *