Skip to content
Cluj Știri locale

Cluj: Oraşele Cluj-Napoca, Turda, Dej, Gherla şi Huedin şi 52 de comune intră în scenariul verde

wikipedia.org

Oraşele Cluj-Napoca, Turda, Dej, Gherla şi Huedin, precum şi 52 de comune clujene intră în scenariul verde, după ce incidenţa cazurilor de COVID-19 a scăzut sub 1,5 la 1.000 de locuitori.

Potrivit deciziei adoptate miercuri de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Cluj, printre altele, programul restaurantelor, sălilor de spectacole, muzeelor, cafenelelor va fi prelungit pentru public până la ora 22.00, începând din 13 mai.

Astfel, organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului.

Organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in sunt permise numai dacă ocupanţii unui autovehicul sunt membrii aceleiaşi familii sau reprezintă grupuri de până la 3 persoane, iar organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 300 de spectatori cu locuri pe scaune, aflate la distanţă de minimum 2 metri unul faţă de celălalt, precum şi cu purtarea măştii de protecţie.

De asemenea, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6.00-22.00.

În ceea ce priveşte activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, aceasta este permisă fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6.00-22.00, se arată în decizia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *