Skip to content
Cluj Știri locale

Cluj: Probleme la metrou. Ce au descoperit constructorii. Emil Boc – „Se analizează toate soluțiile”

Inquam Photos/George Călin
" "

Cluj-Napoca va fi al doilea oraș al României cu metrou. Proiectul este planificat să fie finalizat în jurul anului 2027, însă până atunci, constructorii se mai lovesc din când în când de „surprize”, potrivit b1.

În prezent, inginerii se împiedică de niște zăcăminte de sare, descoperite la mare adâncime, pe traseul stabilit. Din cauza acestui fapt, proiectul ar putea fi amânat cu 5 ani de zile. Săpăturile în sare sunt extrem de dificile și de costisitoare, iar contactul cu apa poate crea probleme severe pe termen lung.

" "
" "

Geologii spun că zăcămintele de sare trebuie atent analizate, înainte de a decide dacă se va continua planul, ori va fi ales un alt traseu.

Reacția lui Emil Boc, despre metroul din Cluj-Napoca

Emil Boc, primarul orașului, crede că se vor găsi soluții, pentru a nu întârzia foarte mult inaugurarea proiectului de infrastructură.

Experţii, în acest moment analizează toate soluţiile şi vă pot asigura că există soluţii, acum 50 de ani omul a ajuns pe Lună, acum a ajuns pe Marte, vă daţi seama că va putea face un metrou chiar dacă întâlneşte un bulgăre de sare în cale, a declarat Emil Boc.

Potrivit liderilor locali, metroul ar putea reduce traficul de la suprafață la jumătate, în Cluj-Napoca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *