Skip to content
Cluj Știri locale

Cluj: Un bărbat de 70 de ani, luat de apele Someşului, a fost salvat de pompieri

ziarulfaclia.ro

Un bărbat în vârstă de 70 de ani a fost salvat, duminică, de pompieri, după ce a căzut în Someşul Mic şi a fost purtat de ape aproximativ 500 de metri.

Intervenţie salvatoare pentru un bărbat înecat în apele râului Someşul Mic. Pompierii din cadrul Detaşamentelor 1 şi 2 Cluj-Napoca au intervenit în această seară pentru a scoate un bărbat căzut în apele râului Someşul Mic, în apropierea străzii Splaiul Independenţei. La faţa locului au fost dislocate două autospeciale, o barcă, precum şi două echipaje ale SMURD şi SAJ. În momentul sosirii salvatorilor la locul solicitării, bărbatul fusese luat de ape şi purtat la o distanţă de cca 500 de m în aval faţă de locul unde a fost văzut ultima oară„, se arată într-o informare trimisă de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj, potrivit Agerpres.

Bărbatul a fost scos din apă, resuscitat şi, în cele din urmă, şi-a recăpătat semnele vitale.

Pompierii au reuşit să îl observe, cu ajutorul localnicilor, la timp şi să-l scoată imediat din apă. Acesta era în stare de inconştienţă şi fără semnale vitale. Au fost începute imediat manevrele de resuscitare de către echipajele SMURD, SAJ cu sprijinul pompierilor. În urma intervenţiei salvatoare, bărbatul în vârstă de aproximativ 70 de ani şi-a recăpătat semnale vitale. Acesta a fost transportat la spital pentru investigaţii şi îngrijiri de specialitate„, se mai arată în informarea ISU Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *