Skip to content
Cluj Știri locale

Cluj: Un şofer a fost prins de viitură în timp ce se afla în mașină

Un şofer din localitatea clujeană Ocolişel a fost prins viitură în timp ce se afla în mașină, pe un drum secundar, însă a reuşit să se salveze înainte de sosirea pompierilor, anunță ISU Cluj. Mai multe zone din județul Cluj s-au aflat joi sub avertizare cod roșu de ploi torențiale, vijelii și grindină.

Ca urmare a fenomenelor meteo şi hidrologice ce s-au manifestat în cursul zilei de astăzi, au fost înregistrate două solicitări pentru intervenţia echipelor specializate din cadrul ISU Cluj, ca urmare a surprinderii de viituri a unui autoturism, ce se deplasa pe un drum secundar, şi a unei persoane aflate în locuinţa proprie. Ambele solicitări au venit din localitatea Ocolişel, comuna Iara, iar salvatorii au ajuns deja la persoana care a fost surprinsă de viitură în autoturism. Apele şi aluviunile începuseră să se retragă, iar persoana a reuşit să se autoevacueze din autoturism înainte se sosirea pompierilor şi i-a asigurat că se află în afara oricărui pericol„, se arată într-o informare a ISU Cluj.

Potrivit sursei citate, echipajul ISU s-a deplasat către locul indicat de cel de-al doilea solicitant, iar în zonă au fost dislocate, suplimentar, un autocamion cu o motopompă transportabilă pentru evacuarea apei, o autospecială pentru muncă operativă cu tracţiune integrală şi o barcă de salvare.

Prin sistemul RO-Alert au fost transmise joi mesaje de avertizare de cod roşu de precipitaţii, urmate de viituri şi depăşirea cotelor de pericol, către terminalele de telefonie mobilă de pe raza comunelor clujene Mihai Viteazul, Moldoveneşti, Iara, Valea Ierii şi Băişoara.

Pompieri militari au intervenit joi seara în localitatea Ocoliş, grav afectată de o viitură, pentru evacuarea unei femei gravide care avea contracţii, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba.

Potrivit sursei citate, transportul acesteia s-a făcut pedestru, cu ajutorul tărgilor, până la drumul naţional, având în vedere faptul că drumul judeţean care face legătura cu comuna Ocoliş a fost distrus de viitură.

Zeci de case au fost inundate, o maşină a fost luată de ape şi 13 oameni, inclusiv copii, au rămas izolaţi în podurile locuinţelor în urma inundaţiilor produse joi în mai multe localităţi din Munţii Apuseni.

Cea mai gravă situaţia s-a înregistrat în Ocoliş, unde au fost inundate aproximativ 30 de case şi un local, iar 11 adulţi şi 2 copii au rămas izolaţi în podurile construcţiilor. Tot în Ocoliş, DJ 750G a fost avariat şi colmatat.

Mai multe oraşe şi comune din Alba s-au aflat joi seara sub avertizare de cod roşu, fiind semnalate precipitaţii abundente şi grindină.

La nivelul ISU Alba, tot personalul din tură liberă a fost alertat pentru suplimentarea forţelor şi mobilizat în zona afectată.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *