Clujul sub cod portocaliu și galben de viscol și ninsori

Sursa foto: Unsplash

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben, valabilă de joi, de la ora 22.00, până vineri, la ora 12.00.

”În intervalul menţionat, în cea mai mare parte a Crişanei şi nord-vestul Transilvaniei vor fi intensificări ale vântului, cu viteze la rafală în general de 55…60 km/h”, au arătat meteorologii.

În acelaşi interval, va fi viscol în Carpaţii Occidentali, vestul Carpaţilor Meridionali şi în Carpaţii Orientali, cu vizibilitate scăzută. Vor fi rafale de 80 km/h, iar la altitudini mai mari de 1.700 de metri, de peste 90…100 km/h.

Codul galben va fi în vigoare în judeţele Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Bihor şi în unele zone din Cluj, Alba, Arad, Hunedoara, Timiş, Caraş-Severin, Bistriţa-Năsăud, Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea, Covasna, Harghita şi Mureş.

De asemenea, ANM a emis o avertizare Cod galben valabilă de vineri, de la ora 12.00, până duminică, la ora 10.00, fiind aşteptate intensificări ale vântului în toată ţara, viscol şi ninsori moderate cantitativ la munte, ninsori viscolite în Maramureş şi Transilvania.

Astfel, începând de vineri şi până la sfârşitul săptămânii, vântul va avea intensificări în toată ţara.

La munte vor fi rafale de 90…100 km/h, iar în Transilvania, sudul Olteniei, al Munteniei şi local în Dobrogea, mai ales pe parcursul zilei de sâmbătă viteza vântului va atinge 65…70 km/h şi pe arii restrânse 80 km/h. În celelalte regiuni vor fi intensificări locale şi temporare, cu viteze în general de 55…60 km/h.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL