Skip to content
Cluj Politică

Clujul va accesa bani europeni direct de la Bruxelles. În ce vor fi investite fondurile

" "

Primarul oraşului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunţat că a convenit cu Comisarul European responsabil pentru economie și societate digitală ca fondurile europene să fie accesate direct prin programul Europa Digitală de către municipiul pe care îl conduce.

„În întâlnirea bilaterală cu Comisarul European responsabil pentru economie și societate digitală, dna Mariya Gabriel, am discutat despre posibilitatea de atragere și finanțare din fonduri europene a unor importante proiecte din domeniul inovării. Programul Europa Digitală ne va permite, în perioada 2021-2027 să atragem fonduri europene pentru dezvoltarea abilităților digitale, inteligență artificială, blockchain, securitate cibernetică și pentru dezvoltarea ecosistemelor de inovare. 

Am prezentat Comisarului European proiectul Cluj Innovation City, care se califică pentru finanțare în cadrul programului Digital Europe | Europa Digitală.

În întrevedere am discutat, nu în ultimul rând, despre profilul Clujului, consacrat în Europa Centrală și de Est ca hub de cercetare, dezvoltare, inovare și IT”, a scris Emil Boc pe Facebook.

Startup Europe Summit este organizat la Cluj-Napoca de Comisia Europeană în parteneriat cu Ministeul Comunicaţiilor și Primăria Cluj-Napoca. Acest summit european are loc pentru prima dată în Romania și face parte din calendarul manifestărilor organizate în contextul președinției României la Consiliului Uniunii Europene.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *