Skip to content
Societate Sport

CM handbal feminin: România, calificare în ultima secundă în grupele principale, după victoria împotriva Ungariei

digisport.ro

România s-a calificat în ultima secundă în Main Round, în urma unui meci de infarct împotriva Ungariei, scor 28-27, la Campionatul Mondial de handbal feminin 2019. Scorul la pauză era de 16-10 pentru jucătoarele maghiare, potrivit Digi 24.

Naţionala feminină de handbal a României s-a calificat incredibil în grupele principale ale Campionatul Mondial din Japonia, după o victorie smulsă dramatic în faţa Ungariei, cu scorul de 28-27 (10-16), vineri, la Yatsushiro, în ultimul joc din Grupa C.

Cristina Neagu a adus calificarea în ultima secundă, după ce a transformat o lovitură de la 7 metri, obținută de Pristavița.

Deși la începutul meciului româncele nu au arătat cea mai bună formă și au fost conduse de maghiare cu 5-0, pe parcurs au reușit să își revină. Scorul la pauză era în favoarea adversarelor, 16-10.

În minutul 59, tabela de marcaj arăta 27-27, dar jucătoarele noastre au luptat până în ultima secundă și au câștigat.

Naţionala României va merge fără niciun punct în grupa principală, pentru că a pierdut partidele cu Spania şi Muntenegru, echipe deja calificate în Main Round. De la startul Mondialului, România a pierdut cu Spania (16-31), a învins Senegal (29-24), a bătut Kazahstan (22-20) și a pierdut cu Muntenegru (26-27).

Cu cine va juca România în grupele principale la CM de handbal feminin

România şi-a aflat adversarele din grupele principale ale Campionatului Mondial din Japonia înainte de disputarea partidei cu Ungaria.

Rusia, Suedia şi Japonia şi-au asigurat calificarea înaintea ultimei etape din grupa D a CM 2019, după ce şi-au câştigat partidele disputate joi. Rusoaicele au învins cu 33-23 Japonia, Suedia a trecut cu 30-23 de Argentina, iar RD Congo a câştigat la limită contra Chinei, 25-24.

Rusia şi Suedia se vor lupta vineri pentru primul loc în grupa D. Ambele au câte opt puncte după patru etape. Japonia e pe locul 3 în grupă, cu patru puncte.

Cristina Neagu şi compania vor juca în Main Round pe 8, 10 şi 11 decembrie. Primul meci va duminică, împotriva câştigătoarei grupei D. Marţi vom înfrunta locul 2 din grupa D, iar miercuri pe Japonia, care va încheia pe 3 grupa D.

România – Ungaria, adversare de tradiție la handbal

Spania și Muntenegru sunt deja calificate din grupa tricolorelor. România și Ungaria sunt adversare de tradiție, iar în ultimii 15 ani tricolorele au mai multe amintiri plăcute.

În 2005, la St. Petersburg, prima reprezentativă a învins Ungaria în semifinalele Campionatului Mondial, cu acea generație de excepție pe care a avut-o handbalul românesc, cu Huțupan, Ardean-Elisei, Farcău, Vărzaru, Brădeanu, Gogârlă, Luca, Gatzel, Chirilă, Șomoi, Agrigoroaie, Tivadar, Pâslaru, Ungureanu, Stanca și Lecușanu.

Pe bancă au stat Gheorghe Tadici și Dumitru Muși, iar la final România a cucerit medalia de argint. În acest ciclu olimpic, România a surclasat în Ungaria la Euro 2016 cu scorul de 29-21.

Cristina Neagu, accidentată la ultimul meci împotriva Ungariei

Anul trecut, tot la Euro, tricolorele au pierdut cu 31-29, dar tot ele s-au calificat în semifinale. Jocul de anul trecut ne-a provocat o durere mare din alt punct de vedere, accidentarea gravă a Cristinei Neagu. Atunci, căpitanul României a suferit o ruptură a ligamentelor încrucișate, motiv pentru care apoi a absentat aproximativ 11 luni.

Cristina Neagu își amintește cu durere de precedenta întâlnire cu maghiarele: „Împotriva Ungariei mi-am rupt ligamentul anul trecut și chiar sunt curioasă cum o să fie senzația din ziua meciului. Cu siguranță își doresc la fel de mult ca și noi victoria și își doresc să meargă în grupa principală.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *