CMMB: Ne delimităm de cazurile de corupţie din sistemul de sănătate

spital
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti condamnă ferm şi se delimitează de cazurile de corupţie din sistemul de sănătate, arătând, totodată, că nu este firească o culpabilizare a medicilor la nivel general.

Reprezentanţii instituţiei condamnă ferm şi se delimitează de cazurile prezentate în spaţiul public, care vizează corupţia în sistemul de sănătate şi practica de a lua bani de la pacienţi a unor medici, dacă aceste cazuri se vor confirma în justiţie.

„Considerăm că este nedemn să existe astfel de situaţii pentru noi, ca medici, şi apreciez că sunt incompatibile cu ceea ce reprezintă profesia de medic astfel de cazuri prezentate public cu medici acuzaţi că au luat şpagă, dacă acestea se vor confirma în justiţie. Majoritatea medicilor sunt oameni corecţi şi profesionişti, iar aceste cazuri de corupţie umbresc relaţia dintre medic şi pacient şi ne vulnerabilizează pe noi, ca profesie. Mesajul meu vine ca o delimitare clară, mai ales că am citit diverse reacţii ale oamenilor, ale societăţii şi consider că nu este firească o culpabilizare a medicilor la nivel general, dar şi că noi, ca profesie, trebuie să luăm atitudine”, a declarat preşedintele Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti, prof. univ. dr. Cătălina Poiană, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Colegiului.

CMMB condamnă cazurile de dare şi primire a „plicului” în sistemul de sănătate.

”Spunem ferm ‘Stop’ acestor cazuri şi ne delimităm, ca şi colegiu teritorial şi organizaţie profesională a medicilor, de astfel de cazuri de dare şi primire a ‘plicului’ în sistemul de sănătate”, mai arată sursa citată.

Săptămâna aceasta, doi medici de la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” – Cornel Petreanu şi Cristian Paleru – au fost arestaţi preventiv sub acuzaţia că luau mită de la pacienţi.

Alţi şase medici de la „Marius Nasta” au fost plasaţi sub control judiciar, urmând să fie cercetaţi în stare de libertate.

Autor

  • Ada Zamfir

    Redactor, Jurnalistă cu experienţă de peste 20 de ani în presă. După studii în comunicare în Turcia, a debutat în 2011 în presa autohtonă. A activat la agenţiile de presă Mediafax şi News.ro.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL