Skip to content
Societate

CNA cere posturilor radio-TV să trateze responsabil subiectul morții Cristinei Țopescu

news.ro

Consiliul Național al Audiovizualului transmite, luni, posturilor radio-TV „rugămintea de a trata cu decență și responsabilitate orice subiect referitor la decesul jurnalistei” Cristina Țopescu. Forul amintește că legea prevede „obligația de a respecta drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, precum și dreptul la viaţă privată, inclusiv pentru familia aflată în suferință”.

„Membrii Consiliului Național al Audiovizualului își exprimă profundul regret cu privire la dispariția jurnalistei Cristina Țopescu și transmit condoleanțe tuturor celor care au iubit-o și apreciat-o, fiind un model pentru toți profesioniștii din presa scrisă și audiovizuală din România.

Totodată, Consiliul transmite posturilor de televiziune și de radio rugămintea de a trata cu decență și responsabilitate orice subiect referitor la decesul jurnalistei, cu atât mai mult cu cât legislația audiovizualului cuprinde prevederi clare privind obligația de a respecta drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, precum și dreptul la viaţă privată, inclusiv pentru familia aflată în suferință” , informează Hotnews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *