Parlamentarii USR Remus Negoi, George Gima şi Ciprian Rigman au cerut organizarea unei şedinţe comune a comisiilor de cultură din Parlament la care să fie invitaţi reprezentanţii Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA).
”Astăzi, la comisie, am avut pe ordinea de zi o iniţiativă legislativă pentru modificarea legii audiovizualului la care fuseseră convocaţi şi reprezentanţii CNA, pentru a-şi exprima punctul de vedere privitor la o chestiune foarte importantă: cum facem campanii de conştientizare şi de informare publică menite să prezinte efectele nocive ale consumului de droguri. Este a doua oară când reprezentanţii CNA nu au venit la comisie. Dezbaterea a fost astfel amânată pentru a treia oară, ceea ce demonstrează un singur lucru: fuga de dezbatere şi de asumarea responsabilităţii, este inacceptabil”, spune senatorul USR Remus Negoi.
USR denunţă fuga de răspundere şi lipsa de reacţie a CNA faţă de derapajele recente ale unor posturi de televiziune, care au difuzat, fără discernământ, fake news, mesaje de incitare la violenţă, intimidări şi limbaj licenţios, precum şi incapacitatea instituţiei de a-şi duce la îndeplinire mandatul care i s-a dat şi răspunderea care-i revine pentru a asigura informarea corectă, completă şi imparţială a societăţii.
„CNA nu se poate deroba de răspunderea care-i revine. Nu poţi permite, în numele libertăţii de exprimare, să difuzezi minciuni după minciuni, să manipulezi fără ruşine realitatea, să instigi la violenţă, să permiţi ameninţarea unor oameni şi tu, ca instituţie, să te uiţi în altă parte. Este nevoie de o dezbatere serioasă, în condiţiile în care Consiliul Naţional al Audiovizualului este unica autoritate de reglementare în domeniul programelor audiovizuale, o instituţii publică autonomă aflată sub control parlamentar”, arată deputatul USR George Gima.
Remus Negoi susţine că prezenţa reprezentanţilor instituţiei la o discuţie cu parlamentarii din cele două comisii este necesară pentru spune care sunt instrumentele şi/sau resursele de care au nevoie pentru a proteja eficient spaţiul audiovizual, identificându-se principalele provocări ale CNA în materie legislativă, pentru îmbunătăţirea cadrului legal astfel încât instituţia să poată să funcţioneze corespunzător.
Citește mai mult AICI
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News