Skip to content
Politică

CNA interzice difuzarea emisiunilor electorale până la anunțarea organizării turului II de scrutin

Potrivit unui comunicat al Consiliului Național al Audiovizualului, difuzarea emisiunilor specifice campaniei electorale este interzisă până la data în care Curtea Constituțională aduce la cunoștința publică ziua votării pentru turul doi de scrutin, fiind aplicabile dispozițiile generale ale Legii audiovizualului și ale Codului audiovizual, în mod special cele în materia asigurării informării corecte și a pluralismului.

Conform Legii numărul 370/2004, campania electorală pentru al doilea tur de scrutin începe de la data când s-a adus la cunoştinţă publică organizarea unui nou tur de scrutin.

Totodată, CNA le reamintește radiodifuzorilor care și-au declarat intenția de a reflecta campania electorală pentru alegerea șefului statului, obligația de a transmite Consiliului lista cu emisiunile destinate campaniei electorale cu programarea lor pe zile și ore, până pe data de 7 noiembrie.

Nu în ultimul rând, reflectarea desfăşurării votării în cadrul programelor informative din ziua de vot este permisă în condiţiile păstrării secretului votului şi neinfluenţării intenţiilor de vot ale electoratului, conform comunicatului al CNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *