Skip to content
Coronavirus

CNAB: Pasagerii care ajung pe Aeroportul „Henri Coandă” din zonele din Italia afectate de coronavirus vor intra în ţară pe fluxul destinat zborurilor charter

Pasagerii care ajung pe Aeroportul „Henri Coandă” din zonele din Italia afectate de coronavirus vor intra în ţară pe fluxul destinat zborurilor charter, până la noi măsuri, au anunţat reprezentanţii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

Potrivit CNAB, până la stabilirea unor măsuri suplimentare din partea autorităţtilor din domeniul sănătaţii publice, pasagerii care sosesc la Aeroportul „Henri Coandă” din zonele din Italia afectate de coronavirus (pentru moment, cele dinspre Milano, Bergamo, Treviso, Torino) vor intra în ţară pe fluxul destinat zborurilor charter.
La intrarea în ţară, aceşti pasageri vor completa un scurt chestionar cu datele de identificare şi alte informaţii relevante. Ei vor fi asistati de personalul medical al DSU, arată sursa citată.
Autorităţile române au decis ca toate persoanele care vin în România din zonele Veneto şi Lombardia din Italia, unde sunt confirmate multe cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, sau care au călătorit acolo în ultimele două săptămâni, să fie plasate în carantină. Vor fi suplimentate măsurile de control şi prevenire a infecţiei cu noul coronavirus la punctele de frontieră terestre, maritime/ fluviale şi aeriene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *