Skip to content
Economie

CNAIR a anulat licitaţia pentru finalizarea sectorului lipsă din centura Zalău

Inquam Photos / Octav Ganea

Asociaţia Pro Infrastructură anunţă că, la finalul lunii noiembrie, CNAIR a anulat licitaţia pentru finalizarea sectorului lipsă din centura Zalău, nefiind depusă nicio ofertă conformă. ”Incertitudinile neacoperite în studiul de fezabilitate au ţinut departe investitorii serioşi”, susţin reprezentanţii asociaţiei care solicită realizarea unor investigaţii geologice suplimentare care să permită reluarea procedurii, potrivit news.ro.

”La finalul lunii noiembrie CNAIR a anulat licitaţia pentru finalizarea sectorului lipsă din centura Zalău, nefiind depusă nicio ofertă conformă. Vorbim despre un drum nou cu o bandă pe sens şi pe zonele de pantă cu 2 benzi pe sensul de urcare, cu un cost estimat de aproximativ 200 de milioane de lei. Am scris în trecut despre problemele din etapa de pregătire a acestui proiect, pornind de la stabilirea unui traseu sinuos şi până la toanele populiste ale fostului ministru de la Transporturi Răzvan Cuc care au dus la decizia neinspirată de a scoate din contractul de pregătire realizarea proiectului tehnic şi de a licita proiectarea şi execuţia doar pe baza unui studiu de fezabilitate insuficient fundamentat”, au scris, miercuri, pe Facebook, reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură.

Potrivit acestora, urmările se văd.

”Urmările le vedem acum, când incertitudinile neacoperite în studiul de fezabilitate au ţinut departe investitorii serioşi. Solicităm CNAIR să realizeze în cel mai scurt timp cu forţe proprii investigaţiile geotehnice suplimentare necesare enunţate în studiul de fezabilitate, astfel încât în primăvara anului 2020 să poată scoate din nou în licitaţie construirea acestui proiect extrem de important, de această dată pe baze mult mai solide”, au mai transmis reprezentanţii asociaţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *