Skip to content
Societate

CNAIR a plătit 115.000 de lei ca să se plimbe cu elicopterul fostul ministru al Transporturilor. Răzvan Cuc: „Pentru români, nu pentru mine!”

Inquam Photos / Octav Ganea

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a închiriat şi a plătit, de mai multe ori în acest an, elicoptere folosite în deplasări de fostul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc. Acesta a efectuat trei zboruri, pentru care CNAIR a plătit 115.000 de lei, informează B1 TV. Explicaţia lui: zborurile au fost făcute în interes de serviciu, „pentru români, nu pentru Cuc”.

La sfârşitul săptămânii trecute, CNAIR a transmis, la solicitarea jurnaliştilor ziare.com, că în 2019 a închiriat de trei ori elicopter la solicitarea ministrului Transporturilor şi „având în vedere necesitatea efectuării unor verificări inopinate”.

De fiecare dată s-a închiriat câte un elicopter de tip EC 120 de aceeaşi companie: Dasson Helicopters SRL. Potrivit CNAIR, respectiva aerovană i-a transportat pe Răzvan Cuc şi fostul director general al CNAIR, Narcis Neaga, pe ruta Bucureşti-Bacău şi retur. Pe 5 august, un elicopter i-a dus din nou pe Răzvan Cuc şi pe directorul general al CNAIR pe aceeaşi rută. Deci tot la centura Bacăului. Doar că de această dată zborul a costat ceva mai puţin: 36.335 de lei. Peste încă o săptămână, adică pe 12 august, Răzvan Cuc a plecat din nou într-un zbor cu elicopterul plătit de CNAIR pe ruta Bucureşti-Deva-Sibiu si retur. Pentru acest zbor, CNAIR a plătit 36.477 de lei.

Junaliştii ziare.com a cerut în scris informaţii de la CNAIR cu privire la indentitatea celor care l-au însoţit pe Cuc în timpul acestui zbor. Din păcate, compania a evitat să ofere detalii.
Răzvan Cuc a susţinut că nu a solicitat CNAIR să fie transportat cu elicopterul. Ba dimpotrivă, a spus fostul ministru al Transporturilor, CNAIR a fost cea care i-a propus să călătorescă pe calea aerului, scrie B1.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *