Skip to content
Societate

CNAIR, apel la conducătorii auto să aibă autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă

desteptarea.ro

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) atrage atenţia conducătorilor auto care se deplasează în această perioadă, în contextul codului galben emis de meteorologi, să circule cu atenţie şi prudenţă, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să aibă autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate.

„Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de cod galben pentru perioada 26.01, ora 23:00 – 27.01.2021, ora 23:00, ce vizează jumătatea de sud-est a Dobrogei, estul Munteniei și sud-estul Moldovei. Vor fi ninsori însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă neuniform și consistent.

În Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei, vântul va avea rafale în general de 55-70 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.

Facem apel la conducătorii auto să circule cu atenție și prudență, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să aibă autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate”, se arată într-un comunicat de presă al companiei.Totodată, compania a mai precizat că toate direcțiile regionale ale CNAIR sunt mobilizate și vor interveni unde este cazul pentru ca traficul rutier să se desfășoare în condiții de siguranță.

Meteorologii au emis mai multe avertizări de ninsori si de vant puternic. Temperaturile au scăzut începând de duminică seară și se mențin așa până la sfârșitul lunii ianuarie.

Meteorologul Mihai Timu a oferit mai multe detalii pentru B1 TV despre starea vremii în perioada următoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *