CNAIR ar putea inaugura, în martie, primii kilometri de autostradă din 2024

Sursa foto: captura video

Compania de Drumuri ar putea inaugura în martie 26 de kilometri de Autostradă și Drum Expres, primii din 2024. 

Pe Autostrada București Sud, constructorul Alsim Alarko din Turcia trebuie să dea în trafic 13 kilometri între nodurile rutiere DN 5 (Jilava) și DN 4 (Popești-Leordeni) cu lucrări în derulare pe 7 km între Vidra și DN 4.

De asemenea, alți 13 kilometri de drum de mare viteză pot fi deschiși în prima lună de primăvară în Bihor, șantierul Strabag Drum Expres Oradea – Autostrada Transilvania, primul Drum Expres din Transilvania.

Constructorii depind de vreme, de livrările de materiale (parapete de protecție etc), dar și de deciziile CNAIR care trebuie să facă recepțiile la terminarea lucrărilor.

Strabag nu mai are șantiere mari în derulare la CNAIR, deci poate mobiliza resursele, însă Alsim Alarko lucrează și pe lotul 1 de pe A0 până la nodul de legătură cu Autostrada Soarelui pe care trebuie să-l deschidă neapărat până la sezonul estival.

Nu poate fi exclusă din ecuație data alegerilor europarlamentare, 9 iunie 2024. Pentru Strabag, deschiderea Drumului Expres se va face la termen, conform contractului, dar pentru Alsim Alarko recepția este întârziată față de promisiunile din aprilie 2023.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: