Skip to content
Societate

CNAIR, despre autostrada care trece printr-o groapă de gunoi: Nu s-a ştiut de existenţa ei. Zona va fi ecologizată

Captură Foto
" "

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a reacţionat în cazul grămezilor de gunoi rămase la Alba Iulia, după construirea bretelei e legătură dintre centura municipiului şi autostrada Sebeş – Turda.

Pentru că groapa de gunoi de pe breteaua nodului rutier Alba Iulia Sud nu a mai funcţionat după anii 90, fiind o groapă improvizată, la realizarea acestui proiect nu s-a ştiut de existenţa ei.

" "
" "

Conducerea CNAIR a împuternicit DRDP Cluj sa elibereze traseul pentru aceea bretea, lucru care s-a şi realizat”, transmite CNAIR într-un comunicat de presă.   Compania de drumuri anunţă că va fi atribuit un contract pentru ecologizarea zonei.

În această perioadă DRDP Cluj a realizat caietul de sarcini pentru ecologizarea zonei, în vederea lansării licitaţiei conform tuturor procedurilor de mediu.

În zilele următoare DRDP Cluj va trimite spre validare către ANAP caietul de sarcini pentru validare şi încărcarea lui pe SEAP, în vederea atribuirii contractului de ecologizare a zonei respective”, au scris reprezentanţii CNAIR, în legătură cu imaginile apărute în mediul online.

Breteaua de legătură dintre centura municipiului Alba Iulia şi autostrada A10, Sebeş – Turda, a fost construită prin mijlocul unei foste gropi de gunoi. Şoseaua a fost dată în folosinţă, dar deşeurile vechi de zeci de ani au rămas deoparte şi de alta a acesteia.

Halda ”fantomă” a fost pentru o periodă o piedică în calea construirii acestui lot de autostradă. În această zonă din Partoş a funcţionat înainte de Revoluţie o groapă de gunoi, închisă odată ce a devenit funcţională cea de la Pârâul Iovului.

" "

1 comentariu la “CNAIR, despre autostrada care trece printr-o groapă de gunoi: Nu s-a ştiut de existenţa ei. Zona va fi ecologizată

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *