Skip to content
Politică

CNAIR umflă buzunarele unui inculpat al DNA. S-a întâmplat și pe vremea lui Cioloș

espreso.es

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR, fosta CNADNR) umflă buzunarele unui inculpat al Direcției Naționale Anticorupție (DNA). S-a întâmplat chiar și pe vremea guvernului tehnocrat al lui Dacian Cioloș.

Două firme controlate, direct sau prin interpuși, de către afaceristul piteștean Gheorghe Văsîi (trimis în judecată de către DNA în 2015, în dosarul privind cele 80 de autobuze din Pitești, în care este acuzat și fostul edil al municipiului, Tudor Pendiuc), derulează contracte cu statul de peste 72 de milioane de euro, scrie Jurnalul Național.

Cele mai importante contracte au fost câștigate după ce dosarul a fost trimis în instanță, pe vremea executivului Dacian Cioloș. În timp ce la Tribunalul București, până în prezent, procesul trenează, scurgându-se, doar la faza de fond, peste 50 de termene de judecată, o a doua firmă controlată de același Gheorghe Văsîi a primit de la CNAIR două contracte vizând prestarea serviciilor de curățenie în parcările și în grupurile sanitare existente pe autostrăzile A1 și A2. Ultimul astfel de contract a fost parafat la mijlocul lunii trecute și a scos din bugetul companiei de drumuri peste 340.000 de euro.

Mai precis, CNAIR a scos la licitație, în data de 10 octombrie, un contract vizând asigurarea serviciilor de salubrizare în locurile de parcare și în grupurile sanitare de pe Autostrada A1 București-Pitești, amplasate la kilometrul 110+100 (două corpuri de clădire) și de pe Autostrada A2 București-Lehliu la kilometrul 19+800, respectiv la kilometrul 49+00 (tot câte două corpuri de clădire). Pentru acest contact, au existat două firme care au depus oferte, însă autoritatea contractantă a considerat că doar una a depus oferta eligibilă. Astfel încât, în 10 octombrie, a fost atribuit doar primul lot al contractului, aferent Autostrăzii București-Pitești, la o valoare de 1.532.682,4 lei cu TVA inclus (340.596,1 euro). Firma câștigătoare se numește SC Financiar Proiect SRL și este din Pitești.

Citiți mai multe AICI.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *