CNAS decontează servicii medicale pentru copii

CNAS
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) anunţă, miercuri, că decontează servicii medicale de prevenţie pentru grupa de vârstă 4-17 ani, fiind vizate o serie de afecţiuni.

Specialiștii recomandă utilizarea acestor servicii, având ân vedere că, doar în luna august, s-au acordat 30.866 de consultaţii oftalmologice la nivel naţional şi 346 de copii au fost spitalizaţi cu diagnosticul ”obezitate”.

 

”Ai aflat despre serviciile medicale de prevenţie pentru grupa de vârstă 4-17 ani? La această categorie de vârstă, consultaţiile de prevenţie se acordă o dată pe an”, a transmis, miercuri, CNAS.

Potrivit sursei citate, investigaţiile paraclinice recomandate pentru prevenţie se realizează:

  • Pentru screeningul anemiei şi a rahitismului ( pentru copiii cu vârsta între 2 şi 5 ani);
  • Pentru screeningul tulburărilor de vedere;
  • Pentru screeningul sindromului dismetabolic la copiii cu indicele de masă corporală – (IMC) crescut sau la cei cu istoric de hipercolesterolemie familială (cu vârsta mai mare de 6 ani);
  • Pentru screeningul bolilor cu transmitere sexuală;
  • Pentru screeningul depresiei;

”În cadrul tuturor acestor consultaţii preventive, care sunt decontate de CNAS, medicul poate prescrie tratamente şi poate elibera trimiteri la analize şi investigaţii sau la medicul de specialitate din ambulatoriu”, a mai transmis sursa citată.

 

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: