Skip to content
Politică

CNAS face un anunț important pentru anul viitor

Președintele CNAS, Vasile Ciurchea, a făcut luni un anunț important cu privire la cardurile naționale de sănătate. Aproximativ 12,5 milioane de carduri naţionale de sănătate au fost distribuite asiguraţilor până în decembrie, iar din 2015, probabil din luna februarie, niciun serviciu nu va mai fi validat decât prin card, a anunţat, luni, preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea, citat de Mediafax.

„Cardul naţional de sănătate reprezintă pentru noi un proiect strategic. În anul 2013 au fost tipărite 4 milioane de carduri, iar în anul 2014 au mai fost tipărite peste 9 milioane de carduri pentru persoanele asigurate cu vârsta de peste 18 ani. Până în prezent au fost distribuite aproximativ 12,5 milioane de carduri prin servicii poştale conform acordului-cadru şi a contractelor subsecvente încheiate cu CN Poşta Româna SA”, a precizat luni, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Ciurchea a mai spus că aproape un milion de carduri se află încă în circiuitul poştal sau au fost returnate caselor de asigurări de sănătate.

„La începutul anului 2015, după o perioadă în care vom rezolva toate problemele legate de modul de funcţionare care ne sunt semnalate de către furnizorii de serivcii medicale, decontarea serviciilor medicale se va face doar în baza cardului de sănătate. Cardul poate fi iniţializat, cu excepţia farmaciei, la orice furnizor, respectiv medic de familie, de specialitate din ambulatoriu sau din spital”, a mai spus Ciurchea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *