CNAS va primi 200 de milioane de lei din fondul de rezervă al Guvernului, iar limita de cheltuieli va fi majorată 

Facebook
Sursa foto: Facebook

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) anunţă că va primi 200 de milioane de lei din fondul de rezervă al Guvernului, pentru decontarea serviciilor medicale oferite pacienţilor din spitale, cu termen de plată în octombrie, respectiv pentru plata cheltuielilor spitalelor cu medicamente, materiale sanitare, hrană şi utilităţi. Totodată, limita de cheltuieli va fi majorată cu 668 de milioane de lei.

Guvernul a decis, vineri, alocarea din fondul de rezervă către bugetul Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate (FNUASS) a sumei de 200 de milioane de lei, pentru decontarea serviciilor medicale oferite pacienţilor din spitale, cu termen de plată în octombrie, respectiv pentru plata cheltuielilor spitalelor cu medicamente, materiale sanitare, hrană şi utilităţi, arată CNAS, într-un comunicat de presă.

De asemenea, limita de cheltuieli va fi majorată cu 668 de milioane de lei. Astfel, 500 de milioane de lei sunt acordaţi, în luna octombrie, pentru medicamente, materiale sanitare şi servicii aferente programelor naţionale de sănătate curative. În acelaşi timp, va fi acordată suma de 168 de milioane de lei pentru acoperirea drepturilor salariale şi a creşterilor salariale ale personalului din unităţile sanitare publice.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: