Skip to content
Europa

CNCAV: România, locul 6 în UE în ce priveşte numărul total de doze de vaccin administrate

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) arată că România se află în topul ţărilor europene la campania de vaccinare, ocupând locul al şaselea atât în ceea ce priveşte numărul total de doze administrate, cât şi media zilnică a acestora.

În privinţa numărului de doze administrate raportat la o sută de persoane, ţara noastră se află pe locul al patrulea. „România – în topul ţărilor UE la campania de vaccinare! 21,120,988 de doze de vaccin au fost administrate în ţările membre UE, conform celor mai recente estimări făcute de Bloomberg, media zilnică fiind de 656,227„, a anunţat CNCAV, duminică.

Potrivit sursei citate, România este pe locul 6 la totalul dozelor administrate (1.084.096), dar şi în ce priveşte media zilnică de doze administrate – 34.755.

De asemenea, ţara noastră ocupă locul 4 în privinţa numărului de doze administrate/100 de locuitori (5.59) şi locul 5 în ce priveşte persoanele vaccinate cu prima doză (3,5% din populaţia ţării) şi persoanele vaccinate cu ambele doze (2,1% din populaţia ţării).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *