Skip to content
Societate

CNCD l-a amendat pe Vladimir Tismăneanu cu 5000 de lei pentru o postare cu conotații rasiste

putereaacincea.ro

Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării l-a sancționat, miercuri, pe istoricul Vladimir Tismeanu cu 5000 de lei pentru amendă contravențională, pentru o postare pe Facebook cu conotații rasiste, considerând că fapta constituie discriminare. Decizia a fost luată cu unanimitate.

”Fapta dl. Vladimir Tismăneanu din data de 11.04.2020 de a posta pe pagina sa de socializare o fotografie care ilustrează mai multe păsări (ciori) ce stau așezate pe un gard, imagine însoțită de textul: „Aeroportul Țăndărei. Toate Zborurile sunt anulate„, alături de comentariul dl. Tismăneanu: „Super tare„, constituie discriminare potrivit art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000”, se arată în comunicatul CNCD.

Postarea a fost criticată dur de internauți și de activiști pentru drepturile minorităților, potrivit G4media.

La scurt timp, Tismăneanu a șters postarea de pe Facebook și a scris un scurt text în care arată și-a asumat „eroarea” și spune că nu a înțeles „implicațiile rasiste”.

„O eroare, o precizare: Azi am postat, vreme de câteva minute, o poză primita pe messenger. Se voia haioasă. Nu-i deslușisem implicațiile rasiste. Nu trăiesc în România, nu cunosc o mulțime de detalii. Am șters-o imediat. Pagina mea este opusă oricăror forme de rasism, xenofobie, intoleranță, excluziune. Învățătură de minte pentru mine. Poate și pentru alții”, a scris Tismăneanu.

Orașul Țăndărei, care are o importantă minoritate romă, fusese pus în carantină totală.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *