Skip to content
Politică

CNMR le dă fiori parlamentarilor. Află cum ţi-ai putea demite deputatul sau senatorul

Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României (CNMR) le dă fiori parlamentarilor. Află cum ţi-ai putea demite deputatul sau senatorul.

Dacă legea care stabileste acordarea, din 2017, de pensii speciale pentru alesii locali este pentru a doua oara declarata neconstitutionala de catre Curtea Constitutionla a Romaniei (CCR), legea privind pensiile speciale pentru parlamentari nu a intampinat oprelisti si a intrat, de ieri, in drepturi, aminteşte CNMR, într-un comunicat trimis, marţi, PSnews.ro.

Astfel, peste 600 de fosti parlamentari vor primi, incepand de ieri, pensii speciale pe langa pensia de stat: de la 1.500 de lei in plus pentru un politician cu un mandat efectuat in intregime pana la aproximativ 6.000 de lei in plus pentru cei care au la activ trei mandate.

„Si toate acestea in detrimentul si spre sfidarea cetatenilor Romaniei, in conditiile in care pensia medie in Romania este de cca 900 de lei.

Suntem revoltati de faptul ca, la cateva luni distanta de alegerile parlamentare, alegatorii romani sunt din nou bataia de joc a propriilor alesi carora le-au incredintat votul pentru a-i reprezenta in cadrul uneia dintre institutiile supreme in arhitectura democratiei statului roman: Parlamentul Romaniei”, acuză ONG-ul.

În acest context, CNMR anunţă că va propune modificarea legislatiei, astfel incat sa poata fi organizat un referendum local in circumscriptie de demitere a parlamentarului, in masura in care acesta nu isi va desfasura activitatea corespunzator.

„La momentul adoptarii atat a Legii privind pensiile speciale pentru parlamentari, cat si a Legii pentru modificarea art. 45 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputatilor si al senatorilor (15 decembrie 2016), CNMR protesta vehement fata de hotararile luate in acest sens de Parlamentul Romaniei, considerand atunci ca este atat un act de sfidare a drepturilor omului, cat si unul de discriminare”, încheie ONG-ul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *