Skip to content
Politică

CNMR se revoltă: Nu recunoaștem Ținutul Secuiesc!

nathanmagnuson.com

Coaliția Națională pentru Modernizarea României (CNMR) se revoltă, precizând că nu recunoaște Ținutul Secuiesc.

Potrivit unui comunicat trimis, miercuri, PSnews.ro, CNMR amintește că România este stat unitar și indivizibil, solicitând diplomaților străini „să acorde atenție sporită manipulărilor provenite de la grupuri radicale”.

Coalitia Nationala pentru Modernizarea Romaniei (CNMR) reactioneaza fata de manipularea grosolana a unor lideri de etnie maghiara care au folosit o fotografie privata in scopul promovarii unor idei iredentiste.

De asemenea, CNMR atrage atentia tuturor diplomatilor acredidati la Bucuresti asupra sensibilitatilor culturale, etnice si istorice, astfel incat niciun grup care are tendinte radicale sa nu se poata folosi de autoritatea acestora pentru a-si valida intentiile sau actiunile.

In cazul fotografiei vehiculata in media in care apar Ambasadorul SUA, E.S. dl. Hans Klemm, primarul orasului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad si alti reprezentanti locali apreciem drept inadmisibil publicarea si folosirea unei fotografii de catre persoane private care nu este parte a albumului oficial al unui ambasador.

Cat timp aceasta fotografie nu se regaseste in albumul oficial al Ambasadorului SUA, consideram ca nu reprezinta un indemn oficial al statului american fata de intentiile distructive la adresa natiunii si poporului roman promovate de catre unii lideri maghiari.

In acelasi timp, CNMR indeamna toate mediile romanesti la calm si toleranta in aceasta situatie, parteneriatul cu SUA fiind unul dovedit solid.

Publicarea acelei fotografii fara acceptul diplomatului american reprezinta o provocare careia nu consideram ca trebuie sa-i acordam o atentie sporita, generand astfel tensiuni etnice, exact ceea ce isi doresc unii reprezentanti ai comunitatii maghiare.

Atragem atentia tuturor diplomatilor acreditati la Bucuresti sa acorde o atentie sporita in situatii considerate sensibile, mai scriu cei de la CNMR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *