CNP pentru cumpărături online. Achizițiile scumpe ale românilor pe internet ar putea fi verificate de Fisc

Sursa foto: Pexels

Românii ar putea face cumpărături online cu un CNP fiscal. Este o altă idee care aparține Ministerului de Finanțe pentru a combate evaziunea fiscală. ANAF va vedea ce cumpără o persoană, iar mai apoi va putea să verifice de unde are bani, mai ales dacă achiziția este un scumpă. Hotnews.ro scrie că unii români ar putea să fenteze Fiscul.

Ministerul Finanțelor vrea să ofere fiecărui român un alt tip de CNP, un fel de cod de indentificare fiscală, cu care să poată face cumpărături online. În felul acesta, ANAF va afla ce cumpără un român. Iar dacă produsele sunt unele scumpe, de lux, atunci Fiscul ar putea verifica persoana respectivă pentru acele produse. Acum există un impozit de 70% pe veniturile nedeclarate iar pentru asta vrea Fiscul să afle cine încalcă legea.

Hotnews.ro scrie cum ar putea unii români să evite să fie luați în vizor. Aceștia ar putea să facă cumpărături online pe site-uri din afara țării, unde nu este nevoie de un CNP fiscal, iar aceasta ar fi o lovitură pentru magazinele online din România.

De asemena, se mai pune problema că ar putea fi cazuri în care unii românii să facă cumpărături în baza codului fiscal ce aparține unei alte persoane pentru a scăpa de controale.

Hotnews.ro mai scrie că specialiștii în fiscalitate spun că ar fi greu de implementat măsura în forma actuală și cred mai degrabă că acest CNP fiscal va fi unul opțional și ar putea fi folosit de români și pentru a obține un credit fiscal.

Citește mai mult AICI

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: