Skip to content
Arad Știri locale

Coadă de camioane lungă de 6 kilometri la Vama Nădlac

http://www.ziuadevest.ro

Şoferii de camioane aşteaptă cel puţin trei ore pentru controlul de la ieşirea din ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, unde luni dimineaţă se formase o coloană de aproximativ 6 kilometri pe autostrada pan-europeană.

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad afirmă, însă, că timpii de aşteptare la Nădlac II, pe arterele dedicate traficului greu, este de aproximativ 180 de minute. Conform instituţiei, numărul mare de camioane sosit la frontieră în ultimele ore a determinat creşterea timpilor de aşteptare pentru tranzitarea frontierei, iar traficul ar urma să revină la valori normale pe parcursul zilei de luni.

Poliţia de Frontieră Arad a suplimentat personalul de control, iar pentru traficul greu au fost deschise trei artere de ieşire din ţară, în timp ce la intrarea în România, unde se aşteaptă doar câteva minute, este deschisă o arteră.

Recomandările autorităţilor sunt ca şoferilor de camioane care se îndreaptă spre Spaţiul Schengen să aleagă alte puncte de ieşire din ţară. La Nădlac I, pe DN 7, se aşteaptă 20 de minute, iar la Vărşand şi Turnu, doar 10 minute.

Traficul de autoturisme sau autocarele nu sunt afectate de aglomeraţie și nu sunt timpi de aşteptare mai mari de 15 minute.

Această aglomeraţie este specifică începutului de săptămână, pentru că în weekend Ungaria nu permite accesul în ţară a camioanelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone de sâmbătă ora 23,00 (ora României) până duminică ora 23,00 (ora României), astfel că după ridicarea restricţiei, în special luni dimineaţă, se formează coloane de camioane la Nădlac II.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *