Skip to content
Politică

Coadă de ierarhi la DNA în dosarul lui Gigi Becali

" "

După ce luni, procurorii DNA l-au audiat pe Mitropolitul Ardealului, Laurențiu Streza, în dosarul cărților scrise de Gigi Becali, marți, încă un reprezentant din rândurile BOR a ajuns la audieri.
Astfel, ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a ajuns marţi dimineaţă la DNA, anunţă România TV.

ÎPS Teodosie este cel care a coordonat o carte scrisă de George Becali în detenție, cu titlul „Muntele Athos. Patria Ortodoxiei”, potrivit romaniatv.net.

" "
" "

În același dosar, procurorii l-au audiat luni pe Mitropolitul Ardealului, Laurențiu Streza, care a coordonat și el o lucrare a lui Becali, intitulată „Iubirea Milostivă și Mântuitoare”.

Daniel Ionaşcu, avocatul care l-a însoţit pe Mitropolitul Ardealului la DNA, a spus că audierea ca martor a lui Laurenţiu Streza a fost “una model, cu respectarea legii”.

El a precizat că mitropolitul Ardealului le-a spus procurorilor că nu a avizat cartea lui Gigi Becali şi că atunci când a dat „binecuvântare” pentru scrierea acesteia nu s-a pus problema „niciunui capital, de nicio natură”.

Binecuvântarea s-a dat pentru scrierea lucrării. Când s-a dat binecuvântarea, domnul Gigi Becali a putut să o folosească cum doreşte, nu este răspunderea Prea Sfinţitului. (…) Este ca atunci când te duci la arhiereu ca să ceri binecuvântarea de a scrie despre o experienţă personal”, a mai spus avocatul.

Pe 12 ianuarie, procurorii DNA au deschis un dosar în legătură cu lucrările scrise de deținuți, în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de favorizarea făptuitorului, în modalitatea ajutorului dat unor persoane condamnate pentru infracțiuni de corupție, în scopul de a îngreuna executarea pedepselor aplicate de instanțele de judecată.

Potrivit DNA, fapta ar fi fost săvârșită de mai multe persoane care au acționat concertat în scopul de a crea aparența că sunt îndeplinite condițiile legale pentru ca persoanele condamnate să fie liberate condiționat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *