Skip to content
Politică

New York: Alegătorii au făcut coadă să voteze

Românii se îngrămădesc să voteze şi la secţiile din SUA.

Haosul la votarea in strainatate s-a produs si la unele sectii de peste Ocean. Un cititor HotNews.ro ne-a trimis imagini foto si video cu coada formata la sectia de vot din Consulatul Romaniei la New York, unde zeci de persoane asteptau in fata cladirii sa-si exercite dreptul constitutional la vot.

De asemenea, peste 2.000 de români forțeaza intrarea în Ambasada României din Paris, nemulțumiti că procesul de votare de duminica a fost extrem de greoi.

Poliția franceză a intervenit în scandalul iscat la Paris, după ce zeci de români nu și-au putut exercita dreptul la vot din cauză că urnele s-au închis înainte ca aceștia să poată vota.

Potrivit informațiilor provenite de la Biroul Electoral Central, astfel de situații au fost create atât în Munchen, cât și în Paris, unde oamenii s-au baricadat în secțiile de votare. De asemenea, Poliția franceză a fost solicitată să intervină.

Totodată, în fața Ministerului Afacerilor Externe, s-au adunat, în număr mare, protestanți care au cerut prelungirea programului secțiilor de votare până când toți cetățenii care au stat la cozi să își poată exercita dreptul la vot. Întâlnirea a fost organizată printr-un eveniment pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *