Skip to content
Politică

Coaliția de guvernare, pe un butoi de pulbere. Cresc nemulțumirile liberalilor la adresa miniștrilor USRPLUS

Guvernul Citu Inquam Photos / George Călin
" "

Coaliția de guvernare PNL-USRPLUS-UDMR stă pe un butoi de pulbere. Doi miniștri ai USRPLUS au fost criticați de o parte din liberali, în ședința Biroului Executiv, care a avut loc luni dimineață. Este vorba despre ministrul Transporturilor Cătălin Drulă și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Surse liberale au dezvăluit pentru PS News că ministrul Internelor Lucian Bode s-a plâns în ședința liberalilor de atitudinea ministrului Transporturilor Cătălin Drulă. Ministrul a amintit că i s-a cerut să intervină în forță la metrou, după protestul spontan de vineri, solicitările venind dinspre USR PLUS, în condițiile în care în lege se spune că intervenția este a jandarmeriei, la ordinul prefectului. Tot acesta a amintit că în Capitală, prefectul este de la USR PLUS. Bode a mai precizat în ședința Biroului Executiv al PNL că partidul nu a fost unit în scandalul de la Metrorex, ministrul amintind că mai mulți miniștri ai PNL au stat să „pună umărul” să îl ajute pe Cătălin Drulă, în vreme ce USR-istul a dat vina pe foști miniștri ai PNL la Transporturi, printre care Bode și Orban.

" "
" "

Amintim că Bucureştiul a fost vineri paralizat de greva de la Metrou. Peste 250.000 de călători au rămas dimineaţă fără transport, după ce sindicaliştii din Metrorex au decis să facă un protest spontan.

Vlad Voiculescu, cel mai dificil ministru din Guvernul Cîțu

Și Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, și-a exprimat nemulțumirea cu privire la colaborarea pe care o are cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. Ministrul Educației s-a plâns de atitudinea lui Voiculescu, despre care a spus că este cel mai dificil ministru din Guvern. Totodată, Cîmpeanu a ținut să le transmită liderilor PNL că va da un ordin de ministru astfel încât grădinițele să rămână deschise doar în baza unui aviz al DSP.

Amintim că PS News a scris zilele trecute că ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, e din ce în ce mai contestat în interiorul Uniunii Salvați România (USR). Plecarea, rând pe rând, a specialiștilor de la Ministerul Sănătății, precum și controversele generate în ultima perioadă de Vlad Voiculescu, nu sunt văzute cu ochi buni în interiorul partidului lui Dan Barna.

Astfel, după ce s-au făcut analize asupra impactului politic pe care declarațiile și acțiunile ministrului le au asupra partidului, aripa anti-Barna din USR e decisă să ceară schimbarea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății. În locul său este vehiculat numele USR-istului Emanuel Ungureanu, variantă cu care cei de la PLUS nu ar fi de acord, au precizat sursele citate. O altă variantă vehiculată pentru ministerul Sănătății este și Adrian Wiener.

Picătura care a umplut paharul a fost declarația lui Vlad Voiculescu privind falsificarea de către Guvernul Orban a datelor covid înainte de alegeri. Aripa anti-Barna din USR este de părere că afirmațiile nefondate în spațiul public aduc mari prejudicii de imagine partidului, iar acest lucru „e inadmisibil”. De altfel, aceștia nu exclud varianta ca păstrarea cu orice preț a lui Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătății să facă parte dintr-un complot marca PLUS pentru a destabiliza Alianța înainte de Congres.

„Vlad Voiculescu este acum cel mai contestat personaj din USR. Sunt mulți lideri care cer demiterea lui Voiculescu de la Ministerul Sănătății și care consideră că păstrarea lui acolo este parte a unui complot a celor de la PLUS pentru a destabiliza Alianța înainte de Congres. E inadmisibil! Doar USR suferă pentru ce se întâmplă la ministerele USRPLUS și asta nu e normal deloc.

Oamenii spun că ministerele sunt ale noastre, nu ale USRPLUS, drept urmare tot ce se întâmplă la un minister condus de cineva de la PLUS, de ex Sănătatea, se sparge în capul nostru. Mulți sunt în partid care cred că păstrarea lui Voiculescu este șmecheria lui Cioloș de a pune pe butuci imaginea USR și apoi să vină el salvatorul Alianței. Cioloș face un joc foarte urât, iar Barna se face că nu îl înțelege sau chiar nu îl mai interesează”, au declarat surse din USR pentru PS News.

DETALII AICI: Voiculescu, personajul cel mai contestat în USR. Surse din partid: „Păstrarea lui la minister, șmecheria lui Cioloș de a pune pe butuci imaginea USR!”

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *