Coaliția de guvernare, ruptă de inițiativa lui Tăriceanu. Ce spune UDMR despre demersul de suspendare a lui Băsescu

Inițiativa de suspendare a lui Traian Băsescu, inițiată de Călin Popescu Tăriceanu, pare să dividă partidele aflate în arcul guvernamental.

UDMR, membru al coaliției guvernamentale, nu sprijină demersul lui Călin Popescu Tăriceanu, a precizat Ekstein Kovasc, lider al UDMR.

”Nu sunt mama omida să știu ce se va întâmpla, eu nu cred că va fi dus până la sfârșit. Din punct de vedere legal este ok, dar nu este oportun”, a mai adăugat fostul consilier prezidențial.

”Un lider politic poate să facă lobby pentru un demnitar al statutului Româna, este absolut normal”, a mai adăugat .

Și omul doi din UDMR a avut o reacție privind inițiativa lui șefului Senatului.

În cursul acestui weekend, secretarul general al UDMR Kovacs Peter, a declarat că reprezentantii Uniunii au aflat din presa despre initiativa presedintelui Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, de suspendare a presedintelui, si considera acest demers ca fiind unul lipsit de sens.

Kovacs Peter a precizat ca aceasta initiativa este parte a campaniei electorale, iar UDMR nu va intra in jocuri politice inutile, de acest gen.

„Noi am aflat din presa despre aceasta initiativa, nimeni nu ne-a cautat si nimeni nu ne-a cerut sprijinul. Credem ca este o initiativa care nu are absolut niciun sens si nu putem sa sustinem acest lucru. Este foarte clar, este parte a campaniei electorale”, a explicat Kovacs Peter.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL