Skip to content
Politică

Coaliția de guvernare se reunește luni. Care sunt temele dezbătute

Coaliția de guvernare urmează să se reunească luni, pe agenda discuțiilor fiind ordonanța privind salariile demnitarilor și situația creată după ce președintele Klaus Iohannis a retrimis Codul fiscal în Parlament, conform unui anunț făcut de președinta Consiliului Național al PSD, Rovana Plumb, informează realitatea.net.

Liderii coaliției de guvernare vor discuta subiectul retrimiterii în Parlament a noului Cod fiscal, decizie luată vineri de președintele Klaus Iohannis, și ar putea decide convocarea unei sesiuni extraordinare pentru adoptarea acestui document.

Dacă mă întrebați pe mine, undeva în a doua parte a lunii august trebuie făcută sesiune extraordinară parlamentară‘, a afirmat vineri Rovana Plumb.

Rovana Plumb a mai spus că Codul fiscal nu trebuie să fie un instrument politic, ea cerându-le celor de la PNL să fie responsabili și să adopte documentul.

Șefa interimară a PSD a reiterat că legea salarizării, care este legată de adoptarea Codului fiscal, se află în pericol, la fel ca și perspectiva majorării salariilor în sectorul bugetar.

Joi, Rovana Plumb, ministru al Muncii, preciza că ordonanța privind salariile demnitarilor va fi discutată luni în cadrul coaliției de guvernare și că sustenabilitatea finanțării acestei măsuri va fi abordată la rectificarea bugetară.

Totdeauna, atunci când se face rectificarea bugetară, trebuie avute în vedere toate măsurile adoptate de către Guvern și Legislativ anterior aplicării rectificării bugetare. În momentul de față, pe ordonanța privind salariile demnitarilor nu există bugetare„, arăta Plumb.

În cererea de reexaminare a Legii privind Codul fiscal transmisă vineri Senatului, președintele Iohannis arăta că punerea în aplicare a documentului „ar genera implicații majore la nivelul construcției bugetare pentru anii următori din perspectiva obiectivului de menținere a consolidării fiscale” și că, potrivit evaluărilor Comisiei Europene și Fondului Monetar Internațional, „atrage, în mod evident, ratarea obiectivului bugetar pe termen mediu (MTO), respectiv: deficit structural de 1% din PIB și deficit bugetar ESA de 1,2% din PIB, conform Programului de Convergență și Strategiei Fiscal-bugetare„.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *