Skip to content
Politică

Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României îi cere lui Klaus Iohannis demiterea şefului STS

Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României (CNMR) al cărei preşedinte este Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei, îi cere preşedintelui Klaus Iohannis să îl demită de urgenţă a directorului STS, Sorinel Vasilca, pentru „neclarităţile, bâlbâielile în salvarea tinerei ucise la Caracal”.

„CNMR cere demiterea de urgenţă a şefului STS şi efectuarea unui audit independent şi o cercetare penală la nivelui STS. Neclarităţile, bâlbâielile, lipsa de profesionalism în salvarea vieţii tinerei ucisă la Caracal, determină CNMR şi persoane publice să solicite demiterea tuturor celor responsabili de acest caz. Aşadar, îi cerem Preşedintelui Iohannis în calitate de Preşedinte CSAT, Prim-Ministrului României în calitate de Vicepreşedinte CSAT, demiterea urgentă a şefului STS şi verificarea în întregime prin audit extern a modului în care au funcţionat STS şi 112 în ultimii 3 ani”, transmite Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României, într-un comunicat de presă.

Coaliţia mai solicită Comisie pentru apărare a Camerei Deputaţilor să aibă audieri transparente ale ministrului de Interne, directorului STS, fostului şef al Poliţiei Române şi cel interimar şi să emită decizii la finalul şedinţei de luni.

„Cerem de asemenea membrilor Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor transparentizarea audierilor de mâine şi emiterea de decizii la finalul audierii. Solicităm tuturor românilor care doresc aflarea adevărului, distrugerea acestui sistem care se face complice la uciderea unei tinere, să se alăture organizaţiilor şi personalităţilor membre CNMR prin transmiterea unui mesaj pe whatsapp cu DA la nr de telefon: 0723000354, prin mail la [email protected] sau pe Facebook-ul CNMR ori al oricărui membru CNMR. CNMR solicită de urgenţă Inspecţiei Judiciare audierea magistraţilor procurori şi judecătorului care au acţionat în cauză existând multiple şi evidente indicii ale încălcării legii de către aceştia”, mai transmite sursa citată.

CNMPR aminteşte că „infracţiunea constă nu numai în A DA sau A FACE ceva dar şi în A NU FACE CEVA. De asemenea, solicităm poziţii publice ale Secţiei de Procurori şi Judecători cu privire la neglijenţa şi modul de acţiune al procurorilor şi judecătorului”.

„Nu am dorit implicarea CNMR în această luptă cu un sistem infect şi ticălos ci am luat-o ca pe o bătălie personală ţînând cont de relaţia de rudenie dintre mine şi Alexandra. Am fost trezit la realitate de colegii mei din CNMR, la iniţiativa domnului profesor Hadăr la care s-au alăturat mulţi colegi de-ai mei, care mi-au atras atenţia că nu este vorba doar de Alexandra ci de sute de victime aflate în această situaţie şi de faptul că bătălia aceasta trebuie dusă împreună. Le mulţumesc tuturor pentru solidaritate şi sprijin şi îmi dau seama că UNIŢI SUNTEM MAI PUTERNICI în acestă luptă care nu se opreşte aici!” a declarat Alexandru Cumpănaşu, preşedinte al CNMR.

Scrisoarea este semnată de 500 de organizaţii membre ale Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României.

1 comentariu la “Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României îi cere lui Klaus Iohannis demiterea şefului STS

 1. WTF acest sinecurist Cumpălașu care cere/impune în stînga și în dreapta
  prin ce altceva s-a evidențiat el – și alături organizațiile lui AID și CNMR – favorabil românilor, decît slugă a PSD-ului hrănită din banii poporului
  atîta democrație a implementat și atîta a modernizat la romînica asta, că soarta nu l-a iertat și l-a lovit în neam cum nu se poate mai groaznic
  unde era și ce poziție a luat cînd majoritatea parlamentară hăcuia legile justiției și statului de drept după chipul și asemănarea subspeciei „Dragnea&Co”?
  astăzi vine și urlă peste tot și la toți (mai puțin la Dăncilă pe care s-a găsit s-o laude la A3 – deh, banii lui în pixul ei stau astăzi!)
  mi-e scîrbă, să n-aud de ăsta! 🙁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *