Skip to content
Politică

Coaliția nu se oprește aici! Comisia Iordache trece la Codurile penale

pressalert.ro
" "

Coaliția PSD-ALDE nu se oprește aici! Comisia parlamentară condusă de către deputatul social-democrat Florin Iordache trece la Codurile penale. Abuzul în serviciu se află pe ordinea de zi.

Comisia Iordache se întrunește din nou joi, la ora 11.00, pentru a discuta propunerile de punere în acord a Codului penal și a celui de procedură penală cu deciziile Curții Consituționale a României (CCR), precum și traspunerea unei Directive a Parlamentului European. După ce în urmă cu o săptămână Florin Iordache declara că membrii comisiei nu vor lucra în zilele de doliu național (14-16 decembrie), deputatul a anuntat o întrunire în care parlamentarii vor dezbate acele prevederi ale codurilor referitoare la prezumția de nevinovăție și la dreptul de a fi prezent la proces. Redefinirea infracțiunii de abuz în serviciu se afla și ea pe agenda comisiei, relatează digi24.ro.

" "
" "

La începutul lunii noiembrie, Florin Iordache opina că un prag stabilit în jurul sumei de 19.000 de lei nu ar deranja pe cineva.

„Acel prag care suscită foarte mare interes a fost solicitat şi în cele două decizii ale CCR, iar dacă va fi un prag modic, eu cred că nu va deranja pe nimeni. Un prag modic mă refer chiar pornind de la propunerea pe care ne-a făcut-o asociaţia magistraţilor, acel prag care vizează 10 salarii, undeva la 19.000 de lei. Un prag minimal nu cred că deranjează pe nimeni. Până în acest moment cred că sunt 14 -15 formule şi mâine dezbaterile vor continua atât la Codul Penal şi Codul de procedură penală în concordonanţă cu deciziile CCR”, declara Iordache luna trecută.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *