Skip to content
Politică

Coaliția nu se va rupe! Lucian Mîndruță: PNL nu poate cere sprijinul PSD, ar fi un gest sinucigaș

PS News.ro
" "

Contactat de PS News, jurnalistul Lucian Mîndruță este de părere că premierul Florin Cîțu s-a pripit în ceea ce privește demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, și că „ar fi trebuit să mai aștepte puțin”.

„Eu cred că coaliția de guvernare va rămâne, e condamnată să guverneze împreună, nu există alternativă. PNL nu poate să se ducă să ceară sprijinul PSD, pentru că ar fi un gest sinucigaș, iar USRPLUS trebuie să reușească în actuala formulă sau să se retragă veșnic din istoria politicii românești, căci nu există soluție de fugă.

" "
" "

Trebuie să fie maturi. E clar că Voiculescu și Cîțu nu se înțeleg, nu știm de ce, eu nu cred niciuna dintre variantele care apar pe piață. Am văzut niște dificultăți în comunicare pentru că Voiculescu iese cu decizii fără să se mai consulte cu premierul. Dincolo de asta nu cred că asta e suficient, cred că sunt niște explicații mai profunde. 

Cred că trebuie să fie toată lumea matură și să numească un alt ministru al Sănătății, dacă Cîțu nu poate lucra cu Voiculescu, și să meargă mai departe pentru că țara are nevoie de un ministru al Sănătății în fiecare zi.

USRPLUS nu trebuie să uite că mandatul lor este creat pentru a încerca să schimbe România de la putere, nu din opoziție. Să încerce să schimbe în bine, iar acolo unde nu au reușit să încerce încă o dată”, spune jurnalistul.

De asemenea, acesta este de părere că „ar fi o mare prostie ca USRPLUS să plece de la guvernare, pentru că astfel i-ar împinge pe liberali în brațele social democraților și ar crea destabilizare în țară. Abia atunci aș  crede că în spatele lor este o agendă ascunsă.”

În încheiere, Mîndruță susține că premierul ar fi putut să îi ofere o perioada de răgaz fostului ministru al Sănătății pentru a-i explica unde greșește.

„Cred că Cîțu ar fi trebuit să încerce să mai discute cu el, să mai negocieze o poziție comună în marile probleme: vaccinare și partea de carantinare. Cred că trebuia să mai aștepte puțin, că poate ajungeau să se înțeleagă.

Cîțu ar fi trebuit să încerce să-i explice partea economică, pentru că medicii au dreptate când spun că o carantină strictă ne-ar scăpa de virus, dar problema este că nu ne mai putem permite o carantină strictă din perspectivă economică, și asta ar fi trebuit să îi explice Cîțu serios lui Voiculescu, și acesta să încerce să înțeleagă, și asta nu s-a întâmplat din păcate, și poate că ar fi trebuit să mai stea un pic. Pe de altă parte, am înțeles că s-a enervat și premierul”, conchide Mîndruță.

Vlad Voiculescu pleacă de la Ministerul Sănătății, potrivit unui anunț făcut de premierul Florin Cîțu.

„Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi”, a anunțat Cîțu

" "

1 comentariu la “Coaliția nu se va rupe! Lucian Mîndruță: PNL nu poate cere sprijinul PSD, ar fi un gest sinucigaș

  1. Premierul Cîțu, din păcate, nu a reușit să facă față presiunii mafiei din sănătate. A securiștilor conectați la banii publici. A corupților din PSD și PNL. Pare că Florin Cîţu este exact așa cum zice Mihai ȘORA: „un om care nu are anvergura postului pe care îl ocupă, mai cu seamă în vremurile acestea grele.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *