Skip to content
Societate

Guvernul a promis că va pune în dezbatere publică un proiect de OUG pentru reglementarea serviciilor de ridesharing

Business Daily Zimbabwe
" "

Executivul a promis, joi, că va pune în dezbatere publică un proiect de OUG pentru reglementarea serviciilor de ridesharing, existând un consens privind o parte din propuneri, a anunţat Asociaţia Coaliţia pentru Economie Digitală, care reprezintă companiile de ridesharing Uber, Bolt şi Clever, după o nouă întâlnire la Ministerul Transporturilor, scrie news.ro.

Am avut astăzi o nouă întâlnire la Ministerul Transporturilor cu grupul de lucru pentru reglementarea serviciilor ridesharing. Guvernul a promis că va pune în dezbatere publică astăzi un proiect de OUG în acest sens. Am ajuns la un consens privind o parte din propunerile pe care le-am făcut, dar asta nu înseamnă nimic concret”, se arată în comunicat.

" "
" "

Totuşi, asociaţia avertizează că punerea în dezbatere publică nu schimbă cu nimic faptul că şoferii sunt ”vânaţi pe străzi”, iar pasagerii nu pot găsi o maşină.

Credem că e importantă adoptarea ordonanţei în prima şedinţă de Guvern. Numai în acest fel se poate corecta nedreptatea faţă de şoferi şi pasageri”, se arată în comunicat.

Asociaţia consider că cele aproape 300.000 de semnături ale petiţiei #continuam, strânse în mai puţin de 72 de ore, arată că aceste servicii sunt dorite de români.

Marţi, asociaţia a transmis scrisori deschise către premierul Viorica Dăncilă şi liderul PSD, Liviu Dragnea, în care le solicită implicarea pentru reglementarea cât mai rapidă a serviciilor de rideshareing. Asociaţia spune că modificările aduse la legea 38/2003, intrate în vigoare săptămâna trecută, împreună cu lipsa unei reglementări specifice pentru industria de ridesharing şi e-hailing au creat o criză în domeniul serviciilor de transport alternativ.

În plus, modificările la legea taximetriei au dus la numeroase abuzuri, mulţi şoferi ai Uber, Clever şi Bolt fiind amendaţi de Poliţie şi luându-se împotriva lor măsura ridicării plăcuţelor de înmatriculare pentru 6 luni, potrivit asociaţiei.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *