Skip to content
Politică

Coaliția pentru Modernizarea României, mesaj după masacrul din Nisa: Un atac la principiile democrației!

Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României (CNMR) își exprimă compasiunea faţă de familiile îndurerate şi apropiaţii celor care au căzut victime atentatului de la Nisa, precum și solidaritatea față de Franţa şi poporul francez, potrivit unui comunicat remis redacției PSnews.ro.

„Regretăm şi condamnăm aceste fapte de cruzime care aduc atingere vieţii, libertăţii, egalităţii, securităţii şi stabilităţii, indiferent de locul unde au loc”, se arată în comunicat.

CNMR constată creșterea frecvenței acestor fapte în ultimul timp și consideră că acestea, indiferent prin ce mijloace sunt comise, dincolo de atingerea adusă vieții unor oameni nevinovați, reprezintă încălcări grave ale drepturilor și libertăților fundamentale ale persoanelor.

„Țări importante ale Europei sunt ținta atacurilor teroriste, asistând astfel la o Europă sub asediu terorist, care plătește un preț extrem de mare.

Acum cateva zile, în cadrul Summitului NATO de la Varşovia, liderii statelor membre ale blocului european admiteau că statele se confruntă cu numeroase provocări în domeniul securităţii, printre care terorismul si instabilitatea din Orientul Mijlociu si nordul Africii. Iar în Declaratia de la Varşovia privind Securitatea Transatlantică, adoptată la finalul acestui Summit, se arată că NATO va continua sa lupte pentru pace, securitate şi stabilitate în tot spaţiul euro-atlantic, statele membre acţionând împreună pentru a apăra democraţia, libertatea individuală, drepturile omului şi statul de drept”, afirmă reprezentanții CNMR.

În acest context, CNMR subliniază din nou importanța unui acord între marile puteri pentru a rezolva cauzele conflictului din Orientul Mijlociu, „lăsând la o parte interese egoiste și rivalități, precum și faptul că astfel de tragedii ne readuc aminte de nevoia esențială a cetățenilor de a se simți protejați de statul în care trăiesc”.

Totodată, CNMR atrage atenţia că România este o țintă declarată a organizațiilor teroriste din Orientul Mijlociu, fiind un actor important în regiune pentru oferirea securităţii si stabilităţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *