Skip to content
Politică

Coaliția PSD-ALDE se pregătește să MOARĂ! Dedesubturile RĂZBOIULUI Dragnea-Tăriceanu EXCLUSIV SURSE

hotnews.ro

Cele mai tensionate încleștări de la Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia sunt simple povești de adormit copiii în comparație cu meciurile care se poartă, zilele acestea, la vârful coaliției de guvernare PSD-ALDE.

Potrivit surselor PSnews.rodublul condamnat Liviu Dragnea și fidelii acestuia din conducerea PSD sunt de-a dreptul scandalizați că ”aliatul” Călin Popescu-Tăriceanu se opune cu vehemență atât unei ordonanțe de urgență pentru modificarea Codurilor penale, cât și demarării procedurii de suspendare a președintelui Klaus Iohannis, în condițiile în care Cotrocenii tratează cu indiferență controversata decizie a CCR privitoare la obligativitatea șefului statului de a o revoca pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi.

Tensiuni fără precedent

Mai mult chiar, în spatele ușilor închise, Tăriceanu o ține una și bună că vrea să intre în cursa prezidențialelor din postura de candidat unic al coaliției PSD-ALDE, scenariu pe care Dragnea îl exclude în mod categoric. Teleormăneanul nu consideră prezidențialele o miză, întrucât PSD pleacă, oricum, cu șansa a doua, dar intenționează să arunce în luptă un om de casă, care, indiferent de rezultatul înregistrat la urne, să nu-i cauzeze probleme pe linie de partid. De exemplu, Dragnea nu o vrea pe Gabriela Firea în postura de prezidențiabil, deoarece o consideră rivală și se teme că aceasta i-ar putea trage PSD de sub picioare. De partea cealaltă a baricadei interne, contestatarii lui Dragnea așteaptă, cu maxim interes, deznodământul dosarului ”Bombonica”, fiindcă, dacă actualul șef va fi condamnat cu executare (așa cum deja a hotărât prima instanță), teleormăneanul nu va mai avea niciun cuvânt de spus, din rațiuni lesne de înțeles, în ceea ce privește strategia PSD pentru Cotroceni.

Spaime PSD-iste

Inevitabil, la vârful PSD circulă (cum altfel?!) tot soiul de zvonuri conspiraționiste, cel mai ”la modă” scenariu speculând că, odată achitat în dosarul DNA care-l acuza de mărturie minicinoasă, Călin Popescu-Tăriceanu ar fi dat-o la pace cu așa-zisul stat paralel. Cea mai mare supărare a lui Dragnea e cauzată de faptul că, în lipsa unei ordonanțe de urgență și în contextul în care se renunță la proiectul suspendării lui Klaus Iohannis, este foarte puțin probabil ca modificările impuse de PSD-ALDE să devină lege practicabilă într-un viitor foarte apropiat, având în vedere împotrivirea vehementă a Cotrocenilor, dublată de cea a oficialilor UE și SUA. Ceea ce înseamnă că Dragnea se află într-o cursă contra cronometru pentru propria-i libertate, avere și carieră. De notat că relațiile dintre Dragnea și Tăriceanu nu au fost niciodată strălucite (dimpotrivă, cei doi au rivalizat la baionetă în epoca Ponta), coaliția PSD-ALDE reprezentând, de la bun început, un construct conjunctural.  

Pleșoianu sare la beregata lui Tăriceanu     

Dovadă că nemulțumirile PSD dau pe afară, junele Liviu Pleșoianu – care, în fiecare zi, se laudă pe Facebook că va candida la prezidențiale – l-a criticat pe Tăriceanu, luni noapte, pentru că se opune suspendării președintelui Klaus Iohannis. ”Nu am mai scris nimic de trei zile pentru că am vrut să rămână în prim-plan protestul meu împotriva proiectului legii ‹offshore› (prin care suntem pe cale să dăm aproape gratis gazele naturale din Marea Neagră). Dar nu am cum să nu scriu chiar acum altceva… Sunt profund dezamăgit de atitudinea unui lider de partid care se opune suspendării lui Iohannis! Liderul unui partid care crește în sondaje tocmai pentru că e perceput ca partid care luptă împotriva Noii Securități, un lider care și-a făcut steag din lupta împotriva abuzurilor, dar care – din motive pe care consider că e dator să le explice – nu dorește tranșarea rapidă a situației. A fi bărbat politic e a te ridica deasupra calculelor politice! Cred, totuși, că țara e infinit mai importantă! Mă opresc, deocamdată, aici…”, a scris Pleșoianu, pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *