Skip to content
Politică

Coaliția PSD-ALDE se rupe la prezidențiale. După ce PSD a ales să meargă pe mâna Vioricăi Dăncilă, ALDE l-a desemnat pe Tăriceanu candidat pentru Cotroceni

Inquam Photos / George Calin

După ce PSD a stabilit că va merge la alegerile prezidențiale pe mâna premierului Viorica Dăncilă, a venit rândul partenerului de coaliție, ALDE, să-și anunțe un candidat propriu. Biroul Politic Executiv al ALDE l-a desemnat miercuri pe preşedintele partidului, Călin Popescu-Tăriceanu, drept candidatul formaţiunii politice la alegerile prezidenţiale din toamna acestui an, au informat surse politice.

Propunerea Biroului Politic Executiv a fost validată, tot miercuri, prin vot, de Delegaţia Permanentă Naţională a ALDE.

„Am avut o discuție cu colegii mei, o lungă dezbatere în care le-am prezentat câteva dintre considerațiile care au stat la baza deciziei de a mă înscrie în această cursă electorală. Le mulțumesc foarte mult colegilor pentru încrederea pe care mi-au acordat-o. Acest lucru implică din partea mea o uriașă responsabilitate față de ei, dar și cei care își pun speranță în candidatura mea. Mă refer la simpatizanți și care cred că o astfel de candidatură e o soluție bună pentru viitorul României”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Candidatul ALDE la prezidențiale a recunoscut că, în cadrul coaliției, a existat o discuție cu privire la desemnarea unui candidat comun, pe baza rezultatelor din sondaje, dar aceasta a eșuat.

”Aceste rezultate (ale sondajelor – n.r.) indică câteva lucruri foarte clare. În primul rând, dintre alegători, peste 59% consideră că e utilă o candidatură comună. Peste 80% dintre alegătorii PSD și ALDE consideră că această candidatură comună ar trebui să fie legată de persoana mea. Pentru că trebuie să avem o candidatură care să întrunească cele mai mari șanse de succes la viitoarea bătălie pentru alegerile prezidențiale. La discuțiile pe care le-am avut cu cei din PSD am primit același răspuns, că PSD e un partid prea mare ca să nu aibă propriul candidat. Fără îndoială, PSD e un partid mai mare ca ALDE, dar a nu avea propriul candidat nu înseamnă că partidul e mai mic. În PSD își propun mult prea puțin. Vor să aibă un candidat care să ajungă în turul II, dar nu-și pun problema de a câștiga alegerile. Noi ne dorim mai mult, ne dorim să câștigăm alegerile. I-am spus doamnei Dăncilă că acest lucru s-ar putea face realizând o coaliție în trei. Și Victor Ponta ar fi fost de acord să realizăm o coaliție în trei care să susțină candidatura mea. Dar PSD își dorește candidat propriu. Nu putem decât să luăm act de acest lucru. Pentru mine și colegi nu a fost o surpriză, dar e o dezamăgire”, a conchis Tăriceanu.

1 comentariu la “Coaliția PSD-ALDE se rupe la prezidențiale. După ce PSD a ales să meargă pe mâna Vioricăi Dăncilă, ALDE l-a desemnat pe Tăriceanu candidat pentru Cotroceni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *