Skip to content
Politică

Coaliția PSD-ALDE stă pe un butoi cu pulbere! Dragnea forțează MAZILIREA lui Toader EXCLUSIV SURSE

adevarul.ro

Divergențele dintre ”aliații” Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu sunt departe de a fi îngropate, în pofida numeroaselor negocieri subterane vizând soarta ministrului Justiției, Tudorel Toader, pe care teleormăneanul îl vrea remaniat și înlocuit cu deputatul Eugen Nicolicea.

Potrivit surselor PSnews.ro, pe Dragnea nu l-a ”înmuiat” deloc nici asumarea oficială a OUG privind modificarea Legilor Justiției și nici faptul că ieșeanul și-a finalizat ”ievaluarea” cu solicitarea de revocare a procurorului general Augustin Lazăr.

Nervi și concesii

În ceea ce privește amintita OUG, Dragnea a întâmpinat mari probleme în cadrul tratativelor cu Toader și Tăriceanu, cei doi neacceptând varianta inițială dorită de teleormănean, textul final fiind rezultatul unor concesii. Mai mult chiar, Dragnea și acoliții săi îl acuză pe Toader că nu a făcut deloc lobby în cadrul Comisiei de la Veneția în favoarea controversatelor modificări pe care coaliția PSD-ALDE le-a adus Legilor Justiției și Codurilor penale, ministrul spălându-se pe mâini de orice răspundere. De asemenea, lui Toader i se reproșează că nu a comunicat deloc satisfăcător după preumblarea la Comisie – culpa ”comunicării deficitare” reprezintă un laitmotiv al epocii Dragnea.

”Ievaluatorul” evaluat

Nici faptul că a solicitat revocarea lui Augustin Lazăr, la finalul unei ”ievaluări” cu țintă pictată, nu-l ”spală” pe Tudorel Toader în ochii lui Dragnea, în condițiile în care orice ministru al Justiției numit de PSD ar fi urmat o astfel de procedură, fără nici cea mai mică excepție, dând curs ”metodei” brevetate în cazul mazilirii Laurei Codruța Kovesi de la cârma DNA. Să nu uităm că cel dorit de Liviu Dragnea în locul lui Toader – deputatul Eugen Nicolicea, unul dintre vârfurile de lance ale ofensivei PSD-ALDE împotriva Justiției și a statului de drept – a găsit de cuviință să se antepronunțe în această speță, susținând, încă din primul moment al ”ievaluării”, că procedura are drept unic scop mazilirea lui Augustin Lazăr. În realitate, infractorul dublu condamnat Liviu Dragnea nu mai are așteptări de la Toader și depune eforturi însumate pentru a-l impune pe Nicolicea, tocmai pentru a se asigura că noul ministru nu va obiecta nimic în momentul în care îi va cere să-și asume tenebroasa OUG vizând amnistia și grațierea. În aceatsă ordine de idei, dacă evaluarea de luni a premierului Viorica Dăncilă va ridica semne de întrebare oficiale în ceea ce-l privește pe Toader, este de așteptat ca la vârful coaliției să răbufnească un nou scandal de amploare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *