Skip to content
Politică

Coaliția PSD-ALDE stă pe un butoi cu pulbere: Viorica Dăncilă ia în calcul o schimbare MAJORĂ în Guvern

Inquam Photos / Octav Ganea

Șefa Executivului Viorica Dăncilă ia în calcul o schimbare majoră în aparatul guvernamental. Surse politice au dezvăluit pentru PSnews.ro că premierul intenționează să aducă tehnocraţi în Guvern.

Potrivit surselor, Viorica Dăncilă îşi doreşte ca funcţia de ministru al Educaţiei şi postul de vicepremier pe probleme economice să fie conduse de specialişti din domeniile respective. În acest sens, deja au avut loc discuţii cu mai mulţi rectori din ţară şi cu economişti, iar lista scurtă urmează să fie prezentată de Viorica Dăncilă zilele următoare.

Amintim că fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu a fost demisă de premierul Viorica Dăncilă, pentru declarațiile „profund greșite” date în cazul Caracal.

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a afirmat la începutul lunii, într-o emisiune la Antena 3, că ea a „învăţat de acasă să nu se urce cu străini în maşină”, referindu-se la cazul Alexandrei, fata de 15 ani răpită şi sechestrată după ce a plecat spre municipiul Caracal cu o maşină „la ocazie”.

Am decis să o demit astăzi pe doamna Ecaterina Andronescu din funcția de Ministru al Educației pentru declarațiile profund greșite făcute recent în cadrul unei emisiuni televizate. Sunt afirmații care arată lipsă de înțelegere – punctual, a cazului de la Caracal și, în general, a modului în care trebuie să ne protejăm copiii de răpiri, agresiuni, abuz și trafic de persoane – din partea doamnei Andronescu. Este o atitudine lipsită de responsabilitate, care nu reflectă poziția Guvernului și care nu îmi doresc să devină asimilată cu Executivul pe care îl conduc. Orice astfel de derapaj din partea membrilor Guvernului va fi, de acum înainte, sancționat în același mod. La fel cum voi denunța public orice acțiune sau declarație din partea oponenților politici, dacă vor încerca să profite electoral pe seama durerii pricinuite de ceea ce s-a întâmplat în Caracal”, a scris Viorica Dăncilă pe Facebook, la scurt timp după declarațiile Ecaterinei Andronescu.

Interimatul la Ministerul Educației a fost preluat de Valer-Daniel Breaz, actualul ministru al Culturii. Andronescu a declarat că premierul nu a căutat-o, iar ea a aflat de la tv că a fost demisă.

ALDE vrea restructurarea din temelii a Guvernului

De cealaltă parte, potrivit surselor noastre, intenția premierului Viorica Dăncilă de a aduce tehnocraţi în Guvern nu îi mulţumeşte pe cei de la ALDE, care cer o restructurare din temelii a Executivului.

Recent, președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a criticat-o pe Viorica Dăncilă că nu a restructurat Guvernul, despre care spune că merge „din inerție”, fiind o „guvernare impotentă”.

„Îi rog pe colegii din PSD să se gândească foarte serios la acest subiect, care ne dă posibilitatea să mergem mai departe, nu să ne mulţumim să terminăm târâş-grăpiş o guvernare. (…) Nu vreau să fac parte dintr-o guvernare impotentă.

Senzaţia mea este că în momentul de faţă Guvernul funcţionează, poate nu numai guvernul, instituţiile care ţin de administraţia centrală, funcţionează din inerţie. Nu există o direcţie clară care să se fi dat şi pe care să o urmeze”, a declarat liderul ALDE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *